nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Les Balears tanquen els punts de vacunació massius i concentren la campanya en els centres de salut

Les Balears tancaran al llarg d'aquest mes la majoria de punts de vacunació massiva, deixant disponible el de Son Dureta a Palma per a la vacunació sense cita, i concentrarà la campanya en centres de salut.

Així ho ha anunciat la directora assistencial del Servei de Salut de Balears (IbSalut), Eugènia Carandell. Amb aquest canvi es podrà retornar als ajuntaments les instal·lacions cedides i ara que comença el curs escolar tornaran a les seves funcions habituals.

L'Hospital Son Espases va tancar aquest dimecres les seves línies de vacunació massiva; el 15 de setembre acabarà la col·laboració amb Policlínica La nostra Senyora del Rosari a Eivissa i la vacunació massiva a l'Hospital de Formentera; i el 22 de setembre tancaran els 'vacunòdromos' del Poliesportiu Mateu Cañellas (Inca) i l'Hipòdrom de Manacor.

Així mateix, el 29 de setembre tancaran les línies de vacunació en el Poliesportiu Germans Escales de Palma i el Recinte Firal d'Eivissa. A Menorca ja s'havien tancat els grans recintes des de l'1 de setembre.

La vacunació sense cita quedarà concentrada a Son Dureta, que romandrà obert de 8.00 a 20.00 hores de dilluns a diumenge. Els centres de salut de Mallorca continuaran vacunant, però amb cita, els dimecres. Finalment, els centres de salut de Menorca i Pitiüses tendran una combinació d'horaris amb i sense cita.

El desmantellament dels grans punts de vacunació es produeix una vegada superat el 70 per cent de la població vacunada amb pauta completa, actualment un 77,4 per cent.

Carandell ha explicat que continuen treballant per «repescar» a persones que encara no han rebut cap dosi, però hi ha al voltant d'un 23 per cent de persones que rebutgen la vacuna i també un «grup molt ampli» de persones a les quals no aconsegueixen localitzar, especialment entre majors de 50 anys.

Entre les possibles causes, Carandell ha assenyalat que hi ha persones que figuren com empadronades a les Balears encara que ja no viuen a les Illes. Atès que «el patró no canviarà», aquestes persones continuaran apareixent com no vacunades en les estadístiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.