algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
22°

Can Balaguer acollirà la Jornada de Joves Investigadors

188109

Can Balaguer acollirà una Jornada de Joves Investigadors sota el lema 'Patrimoni i turisme. D'on venim? Cap a on anam?' el pròxim 11 de setembre.

La jornada es realitzarà la projecció Postcards & Memories, de La Perifèrica, acompanyada d'un col·loqui entre els veïns de l'Arenal on participarà Marina Planas, autora del projecte "Memòria Litoral", al voltant dels canvis succeïts en aquest barri.El cicle es completa amb una Jornada de Joves Investigadors a Can Balaguer, prevista per a l'11 de setembre, dins la qual intervendran els investigadors Dídac Martorell i Maria Sebastian, de la mà de la historiadora de l'art i directora de la UNED Balears, Judit Vega.

La pandèmia de covid-19 ha generat un estat de reflexió al voltant del principal sector econòmic de les illes, el turisme, el qual va fer eclosió als anys 60. Si inicialment l'arquitectura turística es va caracteritzar per l'excel·lència, aviat es varen imposar els criteris econòmics amb una degradació urbanística evident.D'altra banda, al llarg dels darrers anys la bona arquitectura realitzada als inicis del procés s'ha anat desvirtuant, a mesura que la suposada millora de la categoria dels establiments hotelers n'ha eliminat molts dels trets més destacats.Mentrestant, des de l'inici d'aquest procés, assistim a un canvi a les formes de vida, que ha alterat no només el patrimoni material, sinó també l'immaterial. Aquest és el tema de recerca de l'investigador Dídac Martorell, el qual ens proposa la realització d'un itinerari a l'Arenal, el dia 27 de juliol, on ens mostrarà els canvis patits per aquesta comunitat al llarg d'aquest procés.Jornada de Joves Investigadors

10 h Presentació

10.15 h Judit Vega: "Josep Ferragut i l'arquitectura turística"

11 h Maria Sebastian: "Espais turístics i contemporaneïtat. Respostes arquitectòniques a Mallorca"

12 h Dídac Martorell: "Les pedreres de marès a cop d'escodra: un patrimoni a interpretar i protegir"


Activitats gratuïtes amb inscripció a canbalaguer@palma.cat

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per es pescador, fa 14 dies

Visca sa cultura, i endavant !

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris