algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

S'obriran expedients informatius per tots els casos de discriminació lingüística denunciats: tots els acords de la reunió

La reunió dels partits que formen el Govern, s'han reunit aquest dilluns vespre per abordar la situació provocada per l'acumulació de denuncies per discriminacions per raó de llengua.

A la reunió, s'ha tractat, bàsicament, de la situació de la llengua catalana al sector de la Sanitat.

Els acords de la reunió són:

- S'obrirà expedient informatiu (i sancionador, si s'escau) per tots els casos de discriminació denunciats davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics.

- Tots els cartells estaran, com a mínim en llengua catalana, tal i com ja preveu la normativa vigent, per bé que s'incompleix de manera reiterada i massiva. El primer d'octubre d'enguany aquesta mesura estarà implementada.

- Hi haurà una persona responsable del compliment de la normativa lingüística a a cada una de les nou gerències dels centres de Salut.

- Hi haurà un directiu de l'IBSalut que assumirà la interlocució amb l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics.

- Es farà una reunió de seguiment dels acords de periodicitat mensual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per En poques paraules: No els faran res., fa mes de 2 anys

Expedients informatius , per a uns sanitaris que s'han negat a atendre a pacients per parlar en Català? Expedient informatiu, per a una telefonista que s'ha negat a donar hora per la vacuna del Covid a una dona embarassada, només perque parlava en Català?
Aquests fets son tots ells tractes irrespectuosos i vexatoris i cap al públic, que com tot tracte irrespectuós i vexatori se consideren faltes molts greus, que requereixen de l'incoament d'un expedient disciplinari, essent susceptibles de ser penalitzats amb l'acomiadament.
S'hauria de veure, a si aquests msteixos menyspreus els féssin funcionaris mallorquins exigit parlar el Català als forasters castellanoparlants si
només els informarien, o si acabarien acomiadats del seu treball i condemnats a indemnitzar a les "víctimes. I això quea les Illes Balears, el Català és més important que el Castellà, per ser la llengua pròpia d'aqui..

Valoració:6menosmas
Per Andreu, fa mes de 2 anys

Això sols és per calmar els ànims i que el tema s'oblidi progressivament. Volen dir que fins ara no s'havia fet res i que les denúncies havien anat directament a la paperera? Ni tan sols s'havia obert un expedient informatiu (no dic disciplinari) per saber què hi havia darrere cada denúncia? Ens prenen el pèl. Ens diuen que hi plou. Ara esperen que les mesures econòmiques i les inversions multimilionàries ho tapin tot i deixarem les "tonteries" (usant un mot de la batlessa de podemos a Barcelona) de banda.

Valoració:8menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

La Francina de què va, amb aquest silenci total que sembla que no l´importi res. Sembla mentida, a més hi ha una regidora de l´Ajuntament que ara no recordo el seu nom, que a IB3 sempre parla en castellà. Penso que no sap el català, ni el vol saber. Mare meva quin panorama. A votar partits del país!.

Valoració:4menosmas
Per spainispain, fa mes de 2 anys

quan parlau de Talibanisme entenc que és talibanisme espanyol.

Valoració:7menosmas
Per Tià, fa mes de 2 anys


I que hagi hagut d'esser la pressió popular la qui ho aconseguesca... Els polítics, havien d'haver estat els qui en prenguessin el capdavant.



Trista època la d'uns polítics inoperants, "cadireta meva i de la resta me'n fot". "Vull sobretot el meu tall de coca."



Quina decepció!



Una bona part són uns venuts.

Valoració:5menosmas
Per Expedient informatiu?, fa mes de 2 anys

Informatiu o disciplinari? No és el mateix. Si els han estalviat el requisit de català, per allò de la infinita moratòria, com s'ho faran per a garantir que ens entenguin? És una vergonya que en aquestes alçades encara estiguem pendents d'aquestes coses. Quin fracàs.

Valoració:10menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Los renegatus pancas cantan victoria....delirios pancas

Valoració:-8menosmas
Per S'estan guanyant tot el nostre rebuig, fa mes de 2 anys

@massa.
Però encara tenen la desvergonya i la barroeria de dir-nos talibans a noltros i . concretament, ens diuen Catalibans.
I noltros els hauriem de dir a ells Estat Islahispànic que els va com anell al dit per invasors, per destructors, per violents, per impositors a la força de les seves merdes, i per mala gent.

Valoració:12menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

Això això, ho tenc a veure primer, i després com se compleix, " moix escaldat aigua freda tem".

Valoració:11menosmas
Per massa, fa mes de 2 anys

El talibanisme s'escampa per massa llocs.
A nosaltres ens enganxa de ple.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente