nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.85°

Comença la verema: La DO Binissalem alerta dels efectes negatius de la climatologia d'enguany en la producció de raïm

La Denominació d'Origen Binissalem preveu una menor producció de raïm i per tant un menor volum d'elaboració de vi «a causa de la climatologia d'aquest 2021, sobretot per la pedregada de juliol i l'onada de calor d'aquest agost».

Els cellers han explicat aquest dilluns en una nota de premsa que calculen uns efectes negatius directes sobre la producció que oscil·len entre un cinc per cent i un 20 per cent. Quant als indirectes, per podridura dels raïms, no es podran valorar fins que hagi acabat la campanya.

En aquest sentit, la DO Binissalem ha detallat que, segons l'Aemet, aquesta primavera ha estat freda i l'inici de l'estiu també va començar amb temperatures més baixes del que és habitual. Al juliol es varen registrar alguns dies de temperatures molt elevades, però no es varen allargar i no es va produir cap onada de calor. Així, l'agost va començar amb temperatures moderades.

Amb aquestes condicions, la previsió era d'un retard en l'inici de la verema. No obstant això, la pedregada del 30 de juliol va trastocar aquestes previsions. A aquesta circumstància, cal afegir la gelada important que es va produir al mes d'abril.

D'altra banda, i ja en els inicis de la verema, ha arribat la primera onada de calor i ha registrat temperatures que han superat els 40 graus. Així, la verema, que ha començat aquest dilluns, s'ha vist afectada per una climatologia una mica adversa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.