algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Els estrangers concentren gairebé el 30 per cent de les operacions immobiliàries de les Balears

Els estrangers concentren quasi el 30 per cent de les operacions immobiliàries a les Balears, la regió amb major pes del col·lectiu sobre el total de l'activitat, segons dades del Col·legi de Registradores de la Propietat facilitades per Prohipotecas i Finteca.

En el conjunt de l'Estat, els estrangers realitzen un 11,3 per cent del total d'operacions immobiliàries, encara que a causa de la pandèmia, el nombre d'operacions efectuades per estrangers ha descendit prop d'un 10 per cent.

De fet, la fundadora de Finteca i Prohipotecas, Silvia Escámez, ha apuntat que la compravenda d'immobles per part d'estrangers augmentà un 200 per cent de 2009 a 2019, any en el qual representaven un 12,6 per cent del mercat. Escámez, a més, ha titllat la caiguda de «situació temporal» i ha afirmat que el tipus d'habitatge més demandat pel col·lectiu està experimentant un major interès.

«En el cas de Finteca, els clients estrangers van oficialitzar un 12 per cent de les hipoteques formalitzades i, en el que portem de 2021, representen un 13 per cent», ha apuntat Escámez, que creu que aquest creixement es deu a la digitalització que ha tingut lloc al llarg de l'últim any.


Escámez ha incidit en què, a més de la pandèmia, el 'Brexit' i la incertesa generada per aquest han estat una de les causes de la desacceleració i ha assenyalat que, després d'haver-se buidat el panorama, «és possible que aquest col·lectiu torni a comprar més habitatges».


De fet, continuen sent els britànics (malgrat el 'Brexit') els estrangers que més habitatges compren, amb un 15,5 per cent de la demanda estrangera total, seguits de francesos i alemanys (un 7,5 per cent cadascun). «Encara que els britànics han continuat comprant habitatges i s'han mantingut estables al llarg del temps, segurament hauria augmentat més sense el brexit», ha lamentat Escámez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pareix que no, fa mes de 2 anys

@Joan M. Gelabert:
El Govern amb majoria del PSOE no sap que els estrangers que exploten intensivament Mallorca voten al seu país, ni tampoc sap que aquesrs pancastellanistes furibunds que. volen destruir la nostra llengua i la nostra cultura i deixar sense drets als que som originaris d'aqui de moltes generacions, son votants de la ultra dreta i els dóna a awuests el que volen, malgrat sigui una animalada..
Així està de desinformat, aques Govern de pamboli que estima més el cabrum nazifatxa destructor, que no la bona gent progressista.

Valoració:3menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 2 anys

Sap el Govern que normalment els extrangers no voten a Espanya?

Valoració:5menosmas
Per El negoci de Madò Coloma, fa mes de 2 anys

Entre el que s'en duen els estrangers al seu país i el que se queda Espanya que ja no torna, resulta que estam destrossant. les nostres illes per no tenir cap benefici per a noltros. Ni tan sols per arreglar els desperfectes

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente