nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Govern reconeix que les UCI estan «bastant tensionades» i no descarta haver de traslladar pacients a Catalunya

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, ha reconegut que les UCI estan «bastant tensionades» a les Balears encara que ha indicat que es preveu una baixada de casos ingressats en unitats crítiques «en els pròxims dies».

En roda de premsa, en la qual ha estat acompanyat per la directora assistencial del Servei de Salut, Eugenia Carandell, per a analitzar la situació de la pandèmia a les Illes, Arranz ha explicat aquest divendres que aquest descens ja es nota en els casos hospitalitzats, «que també han començat a baixar».

«Des del Ministeri de Sanitat hi ha una previsió que el pic màxim de casos en UCI a les Illes es produeixi entorn del dia 15 i després començaran a baixar», ha dit. En aquest sentit, s'ha referit a l'evolució de la pandèmia a les Illes, on el descens de casos és «lent, però es manté».

Davant la possibilitat de traslladar pacients de les UCI de les Balears a altres llocs com Catalunya, Carandell ha asseverat que «es farà el que s'hagi de fer». «Esperem que no sigui necessari però rebran el tractament necessari», ha afirmat, alhora que ha comentat que la capacitat màxima de les UCI a les Illes és de 300 llits, de les quals 92 estan ocupades per casos Covid actualment.

Segons la directora assistencial del Servei de Salut, Balears té «un sistema bastant organitzat, coordinat pel 061, que també demana ajuda a la privada quan toca». «Estam aguantant la situació», ha reconegut.

Arranz ha recordat que, a més dels casos Covid, a l'UCI hi ha altres perfils crítics com, per exemple, ferits d'accidents de trànsit a conseqüència de l'augment de la població flotant a l'estiu a les Balears o de la mobilitat.

Malgrat situar les Balears en un descens de casos COVID, Arranz ha assegurat que si comencessin a pujar els casos s'estaria «en una situació molt complicada». Per això, ha recordat a la població el respecte de les mesures sanitàries com la màscara, la higiene de mans i la distància física o social.

El portaveu autonòmic també ha vaticinat que hi haurà més ones de Covid, però ha apostat perquè seran «menys intenses i menys duradores». De no complir-se això dependrà la durada de la immunitat de les vacunes, l'aparició de noves variants i la vacunació dels menors. Així mateix, s'ha preguntat què passarà amb el virus gripal per a saber si això influiran en futures ones de casos Covid.

Preguntat per la possibilitat d'estendre la prohibició de les reunions socials a partir de la una de la matinada tal com secunden CAEB, Pimem, UGT i CCOO, Arranz ha recordat que la desescalada lenta va donar «un bon resultat» en l'anterior onada. No obstant això, ha recordat que Salut «sempre es regeix» per la situació sanitària per a defensar les mesures restrictives.

Sobre aquest últim cas, Carandell ha explicat que són «més difícils de convèncer» ja que funcionen per grups a través de xarxes socials «on alimenten les seves idees».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ToniF, fa mes de 2 anys

I les grans inversions en sanitat que havien de fer, on anaren a parar, dona Francina?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente