nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Aquest estiu el concert 'Treu la llengua' arriba a totes les illes

186717

La Direcció General de Política Lingüística organitza, juntament amb altres institucions i entitats, els concerts Treu la llengua, que tindran lloc aquest estiu a cadascuna de les quatre illes i que, a més de comptar amb grups de les Illes Balears, duran a l'arxipèlag grups del Principat de Catalunya i del País Valencià.

El primer dels concerts, del qual ja s'han exhaurit les entrades, es farà el 7 d'agost a Eivissa, amb l'actuació de Doctor Prats. El següent serà el 22 d'agost a Calvià, amb Oques Grasses, Xarxa, Es Gall de sa Pastera i Marala. El 4 de setembre es farà a Formentera, on actuarà Manel. Pel que fa a Menorca, se celebrarà el 10 de setembre, amb les actuacions confirmades dels grups Zoo i Verlaat.

La iniciativa s'ha fet en col·laboració amb entitats i institucions de cada illa. En el cas d'Eivissa, s'ha organitzat juntament amb l'Associació Vuit d'Agost i l'Ajuntament d'Eivissa, i hi ha col·laborat l'Institut d'Estudis Eivissencs. A Mallorca, s'ha coorganitzat amb Joves de Mallorca per la Llengua i la Plataforma per la Llengua, i en col·laboració amb l'Obra Cultural Balear, Manangelment i l'Ajuntament de Calvià. Quant a Formentera, s'organitza conjuntament amb el Consell Insular i l'Obra Cultural de Formentera. Finalment, en el concert de Menorca, hi participen el Consell Insular, InfoJove i l'entitat Més que Música.

Així mateix, la Direcció General de Política Lingüística organitzarà, a través del seu compte d'Instagram Baules de Llengua, concursos sobre música en català amb motiu dels concerts Treu la llengua. Se sortejaran subscripcions a FilminCAT, lots de discs i entrades per al concert de Calvià. Hi haurà un total de quatre concursos, un per a cada concert, i un repte en què es proposarà penjar a la plataforma TikTok un vídeo amb una cançó d'algun dels grups que actuen.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha volgut destacar que els concerts són organitzats amb entitats i institucions de cada illa i són un exemple de la col·laboració que ha de regir en política lingüística. Defior també ha explicat que l'objectiu d'aquests quatre concerts és «aproximar la llengua catalana a la gent jove i fer valdre la música en català». Finalment, la directora general ha remarcat la implicació del jovent en l'organització i ha destacat «el compromís que tenen molts de joves, que s'organitzen per fomentar l'ús de la llengua catalana».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.