nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

El Consell LGTBI de les Balears condemna les agressions LGTBI-fòbiques ocorregudes dins i fora de les Illes

El Consell de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals de les Illes Balears s'ha reunit aquest dimecres per condemnar les agressions i atacs a persones del col·lectiu LGTBI ocorreguts durant les darreres setmanes tant a les Illes com a altres territoris de l'Estat, a més, ha celebrat que la Unió Europea hagi obert un expedient sancionador a Hongria i Polònia per aprovar mesures discriminatòries i permetre iniciatives que ataquen els drets humans de les persones LGTBI.

La declaració institucional ha estat aprovada dins el Consell amb els vots a favor de tots els presents excepte VOX. També s'hi han adherit sense poder participar en el ple Podem, CCOO, l'entitat Sa Clau de s'Armari i la vocal Virginia Vallejo; altres partits, com el Partit Popular, ni s'han adherit ni han participat en la reunió. El text aprovat recorda el compromís d'aquest òrgan i del Govern de les Balears amb l'erradicació de l'LGTBI-fòbia i la lluita per unes Illes «on totes les persones puguin ser, estimar i viure d'acord amb el que són, sense qüestionaments, atacs ni patologitzacions que posin en dubte els seus drets fonamentals».

A més d'aprovar la declaració, durant el Consell LGTBI s'ha presentat la convocatòria de subvencions que el Govern treu cada any per dissenyar i implementar projectes de diversitat sexual i de gènere. Enguany, el pressupost és de 80.000 euros, que es distribueixen en tres línies d'ajudes: una per fer que les empreses impulsin mesures de responsabilitat social en matèria LGTBI; una altra per formar professionals en diversitat sexual, familiar i de gènere, i una darrera destinada a entendre la causa i les conseqüències de l'LGTBI-fòbia a les Balears.

La reunió ha estat presidida per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i, una vegada ha finalitzat, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha explicat les agressions ocorregudes les darreres setmanes i les legislacions LGTBI-fòbiques a Europa «són una realitat dura i terrible, que genera un mal insuportable a les víctimes i al seu entorn i que va en contra dels drets humans. I és per això que, davant l'odi de qui vol tancar, de nou, persones dins d'armaris, manifestam la nostra unitat per destruir-los».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miquel serra, fa mes de 2 anys

soc GAI, o al manco ho crec, ARA m'agradaría molt provar-ne UNA de ben grossa, sabeu ??
Si qualcú me'n vol donar k ho digui, please baby !!



Valoració:0menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Aquets,que no han votat,o asistit,son els,que diuen que amb un curset,s'arregla; també,son els que" supostament" se casan,per l'iglesia,dels reis catòlics,tenen fills,i son dintra del armari.
Peró,a la vegada,"supostament"promoven l'odi,la violencia,la xenofóvia,i la homofovia,amb els resultats,que veim,casi a diari.
No se molestan en llitgir,perquè sabrian,que és degut a una descompensació de cromosomas,els maxitos hispanos,salvapatrias,no donan més de si,i se lis dona molt be escampar merda.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente