muy nuboso
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
11°

La PAH es manifesta aquest dilluns per exigir una moratòria antidesnonaments

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) organitza una concentració per exigir al Govern espanyol que ampliï la moratòria de desnonaments.

Segons ha avançat la PAH a Mallorca aquest diumenge la concentració convocada a Palma tendrà lloc a les 18.00 hores a la plaça d'Espanya, sota la consigna «d'exigir al Govern de Sánchez l'aplicació de la moratòria antidesnonaments i de subministraments bàsics, fins a l'entrada en vigor de la Llei Estatal pel Dret a l'Habitatge», assegurant que «hi ha vides en joc».

Segons la Plataforma, és «innegable» que els nivells de protecció antidesnonaments a famílies vulnerables que el Govern va aprovar el mes de desembre passat «han cobert temporalment a una part de persones vulnerables».

No obstant això, ha puntualitzat, és igualment «innegable que en el primer trimestre d'aquest any 2021 s'han efectuat 11.000 desnonaments, segons les dades del Consell General del Poder Judicial».

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Mallorca ha apuntat, així mateix, que «el pitjor encara no ha arribat», ja que, ha recordat, «els jutjats acumulen milers de procediments ja conclosos, pendents que es llevi aquesta protecció per executar els seus desnonaments, i els decrets caduquen el pròxim 9 d'agost».

«Si no hi posam remei, la fi de la moratòria provocarà un tsunami de desnonaments a partir del pròxim mes de setembre», ha explicat la PAH a Mallorca, que ha advertit que «la mateixa caducitat s'aplica al decret que evita els talls de subministraments».

Per tal d'evitar aquesta possible situació, ha exigit al Govern espanyol que «aprovi una ampliació amb caràcter indefinit fins a l'entrada en vigor de la Llei Estatal pel Dret a l'habitatge, incloent en aquesta pròrroga l'acompliment dels compromisos internacionals de l'Estat espanyol en matèria de Drets Humans en relació amb un Habitatge Digne i les sentències dels tribunals internacionals, prohibint qualsevol desnonament de persones vulnerables que no tenguin alternativa residencial adequada i digna».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.