algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El GOB comença la 3a edició de SOS Posidònia a vuit platges de Mallorca

Amb motiu dels resultats exitosos de les darreres temporades i la necessitat de continuar treballant per a la protecció i conservació del medi marí, el GOB dona inici a una nova edició de la campanya SOS Posidònia.

La campanya es durà a terme al llarg dels mesos de juliol i agost, per a sensibilitzar sobre la importància i problemàtica que pateix l’hàbitat de la posidònia i oferir a la societat les eines necessàries per contribuir en la conservació i protecció d’aquesta espècie. Desplacen la campanya per vuit platges, de cinc municipis diferents de Mallorca. Ubicacions estratègiques quant a la necessitat de protegir les praderies de posidònia d’aquests indrets. Aquestes platges són s’Arenal a Portocolom, platja de s’Oratori a Calvià, platja de Ciutat Jardí, Ca’n Pere Antoni i Cala Major a Palma, platja de sa Ràpita a Campos i platja de Sant Joan a Alcúdia.

Es desplega una carpa informativa, a peu de platja, on disposen de material divulgatiu en quatre idiomes i cada dia es realitzen diferents tallers educatius, un de ciència ciutadana sobre els microplàstics (emmarcat al projecte que el GOB ha iniciat aquest 2021, Microplastic Watchers, d’Observadors del Mar), un altre de busseig per tal de descobrir de ben a prop l’hàbitat de la posidònia i finalment, amb un component més lúdic, el Trivial de la Posidònia, que entre els participants guanyadors es fa un sorteig d’una camiseta. A més, el punt informatiu també disposa de banderoles per a repartir entre els navegants compromesos amb la conservació d’aquesta espècie.

Com a novetat d’aquesta 3a edició, hi ha disponibles inscripcions prèvies per als tallers de platja a la pàgina web i xarxes socials del GOB Mallorca, perquè les persones interessades s'hi puguin inscriure. Tot i això, s’organitzen dos torns de tallers, un amb inscripcions prèvies i l’altra per a usuaris i usuàries interessades a platja. D’altra banda, setmanalment també s’anuncien a les xarxes socials les ubicacions i horaris del punt informatiu.

Una altra novetat és que traslladen la campanya de sensibilització als clubs nàutics, concretament als clubs de vela, més propers a les ubicacions de platja. «Pensam que és imprescindible que els usuaris i usuàries més properes al món nàutic i marí iniciïn la seva trajectòria amb un respecte cap al medi marí i concretament cap a les praderies de posidònia. En finalitzar el taller, repartim unes banderoles SOS Posidònia perquè puguin posar a les seves embarcacions i donar visibilitat al seu compromís amb la navegació i fondeig responsable», han explicat.

Cal destacar, que la campanya de sensibilització, aquesta temporada, compta amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, l’Ajuntament de Palma, EMAYA, Ajuntament de Calvià i Ajuntament d’Alcúdia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.