muy nuboso
  • Màx: 17.8°
  • Mín: 12.03°
17°

La UIB participa en un projecte per la inclusió d'alumnes amb discapacitat visual

El Grup d'Investigació en Ciències de l'Activitat Física i Esportiva (Gicafe) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) participa en el projecte Erasmus+ 'A Goal for Inclusion', una iniciativa que té l'objectiu de desenvolupar eines que afavoreixin la inclusió dels nins i joves amb discapacitat visual mitjançant la pràctica d'activitats esportives amb una pilota sonora de futbol.

Els doctors Alexandre Garcia Mas i Xavier Ponseti Verdaguer, professors del Departament de Psicologia i del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, respectivament, han fet recentment una estança a la seu del projecte, en Tesalònica (Grècia).

Segons ha informat la UIB, la participació de la universitat en aquest projecte es centrarà en la formació dels mestres i alumnes que vulguin participar en aquesta iniciativa.

L'ONG Youthorama (Grècia), coordinadora del projecte 'A Goal for Inclusion', va inventar una pilota de so lleuger en el marc d'un projecte d'investigació anterior. Ara, els investigadors de la UIB, juntament amb les altres institucions de Xipre, Grècia, Turquia i el Regne Unit, desenvoluparan les aplicacions perquè els centres escolars puguin oferir més activitats inclusives pels alumnes amb discapacitat visual.

El projecte serà finançat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus+, i té el suport del Ministeri d'Educació de Grècia i de la UEFA Foundation for Children, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.