muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

2,1 milions d'euros per finançar projectes municipals de gestió de residus

El Consell de Govern ha atorgat aquest dilluns al conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, l'autorització prèvia per exercir la competència en matèria d'autorització i disposició del cost corresponent a l'expedient de convocatòria de subvencions pel finançament d'inversions relatives a la prevenció, la reducció i la gestió dels residus a les Balears, pel període 2021-2023, per un import total de 2.180.000 euros.

L'objectiu de la convocatòria és finançar actuacions d'entitats i empreses públiques que es dediquen a la gestió de residus que permetin millorar la prevenció i la gestió dels residus municipals.

Entre les activitats subvencionables es tornen a incloure les orientades a la millora dels punts nets de l'arxipèlag per adequar-les a la normativa vigent, a la construcció de noves instal·lacions, incloses els minipunts nets, al finançament de campanyes de sensibilització en matèria de residus, i a la redacció de plans i programes de prevenció i gestió de residus municipals.

La novetat d'aquesta convocatòria és la inclusió de noves línies de finançament destinat a la instal·lació de papereres de recollida selectiva en els espais públics, al foment del compostatge domèstic i comunitari, al finançament de la recollida selectiva del residu tèxtil a l'àmbit municipal i a l'organització d'esdeveniments amb participació municipal i residu zero.

S'ha inclòs, a més, una partida per finançar la retirada d'amiant d'edificis públics i contribuir així a la implantació del Pla Director Sectorial de Prevenció i Gestió de Residus Perillosos de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.