algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Govern rehabilitarà el Museu Etnològic de Muro

El Govern i el Ministeri de Cultura han posat en marxa la licitació pel projecte de rehabilitació de la Secció Etnològica del Museu de Muro que tendrà un cost estimat de 228.000 euros i que serà el punt de partida per la restauració integral del Museu.

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura ha explicat aquest divendres que aquestes obres de reparació tenen com a objectiu «donar valor a una infraestructura clau per mostrar la cultura tradicional de Mallorca i tot el seu patrimoni material i immaterial».

El Govern ha assenyalat que durant els darrers mesos han treballat en conjunt amb l'Estat en un pla d'actuació pels centres ubicats a les Balears i que aquesta és la primera passa.

El Museu Etnològic de Muro és una secció del Museu de Mallorca. Es va inaugurar en el 1965 en el casal de Can Simó, del segle XVII, que va cedir en Gabriel Alomar Esteve. El personal que treballa en el museu depèn del Govern, però la gestió està transferida al Consell de Mallorca.

El museu es pot visitar de manera gratuïta i mostra els diferents espais d'una casa tradicional. A més, compta amb importants peces de caràcter etnològic, però des de fa anys necessita una reforma arquitectònica i museogràfica.

El Govern ha recordat que després de la licitació del projecte arquitectònic es licitaran les obres de rehabilitació. Els plecs contemplen un termini de 28 mesos per a totes les tasques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.