algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
18°

La Delegació del Govern espanyol nega «errors» en el seguiment de la víctima de sa Pobla, que havia denunciat dues vegades la seva parella

La delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, ha negat aquest dimarts que s'hagin produït errors en el seguiment de la víctima de l'assassinat masclista de sa Pobla, que havia denunciat dues vegades la seva parella per maltractaments el 2012 i 2018.

En declaracions als mitjans abans de la presentació d'una aplicació de la Tresoreria de la Seguretat Social, Calvo ha assegurat que «no hi ha indicis» que s'hagin produït errors en el sistema de protecció i seguiment dels casos de violència de gènere perquè «va ser la pròpia denunciant qui va sortir del programa Viogen argumentant que no existien símptomes o risc d'amenaces».

Tot i això, segons ha apuntat Calvo, la dona ja havia denunciat la seva parella en dues ocasions, el 2012 i 2018. Després de la primera denúncia, el cessament de les amenaces i la «desaparició» de l'agressor es va aixecar l'ordre d'allunyament, mentre que després de la segona denúncia, la víctima va tornar a entrar al programa Viogen.

Segons han assenyalat des de la Delegació del Govern espanyol a les Balears, s'estan recollint dades sobre el presumpte assassí, que després d'entregar-se no va declarar davant els agents i s'està a l'espera que passi a disposició judicial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Increïble, fa mes de 2 anys

Idò, Aineta:
Si no és un error, pitjor! Significa que s´ha fet conscientment. No et disculpes dient el que dius.
Fa feredat no haver atès aquesta pobre dona d hora, quan va posar DUES denúncies!
Que no et passi mai a tu.

Valoració:0menosmas
Per Joan Josep, fa mes de 2 anys

És morta i l'infant de 7 anys també. Si hi arriba a haver "errors" que hagués passat? Un poquet d'autocrítica no fa mal.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente