algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

Els turistes alemanys varen deixar a les Balears més de 300 milions d'euros durant el 2020, un 30% del total

Imatge de dos turistes alemanys en una platja de les Balears. | E.P.

Els turistes alemanys varen deixar a les Balears 311,4 milions d'euros al llarg de 2020, un 30,6% del total, segons les dades d'una estadística experimental de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que situa a britànics i francesos com els següents amb major pes en la despesa a l'arxipèlag.

Aquesta estadística pretén obtenir una major desagregació que la proporcionada per l'Enquesta de despesa turística (Egatur), incorporant informació auxiliar de transaccions bancàries realitzades a través de targetes pels turistes, incloent-hi pagaments amb targeta de manera presencial i retirades d'efectiu en caixers.

Després dels alemanys, els britànics són els següents que més van gastar a les Balears, amb 191 milions, un 18,8% del total; seguits de francesos, amb 116,2 milions, un 11,46%. Darrere se situen holandesos, suïssos, italians i ciutadans dels EUA.

Les Balears són el territori de l'Estat on més van gastar els alemanys: un de cada quatre euros dels turistes germànics a l'Estat espanyol van anar a parar a l'arxipèlag. També va ser la destinació preferida dels austríacs.

No obstant això, la despesa dels turistes alemanys a les Balears va baixar un 81,5% interanual el 2020, un any marcat per la pandèmia i el tancament de fronteres durant el confinament, així com les restriccions als viatges després de la desescalada.

A més, els que realitzen major despesa per visitant són els turistes xinesos, amb 1.679 euros per turista; seguits de saudites, amb 1.287 euros, i emiratians, amb 1.235 euros. La despesa diària dels xinesos va ser de 258 euros, mentre que els saudites van gastar 185 euros al dia i els emiratians, 173 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per VERGONYA!, fa mes de 3 anys

A mi, ni UN!

Valoració:2menosmas
Per no heu veus, fa mes de 3 anys

¿O no veus que sen vol fotre de noltros?. Clar que heu sap.

Valoració:2menosmas
Per Otro peninsular, fa mes de 3 anys

La isla es Mallorca y la capital es Palma, Ciutat, para los autoctonos. Cuando dejes de ser gilipollas ya daras tu opinion.

Valoració:1menosmas
Per Peninsular, fa mes de 3 anys

Es que en la isla de Palma de Mallorca pertenecéis a Alemania y habláis alemán.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente