algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
18°

Una jove va al Centre de Salut de Binissalem amb una ferida a la mà i el metge li diu «¡que me hables en cristiano!»

Aquest passat dimecres, 31 de març, sobre les 18 hores, Xisca CB, una jove binissalemera va acudir al P.A.C. de Binissalem amb una ferida a la mà que li havia fet el seu moix.

Segons la jove, quan el metge la va cridar per atendre-la, ella després de saludar amb un «Bon dia», va començar a explicar-li el que li havia passat. Tot d'una, el metge la va interrompre i li va dir pujant el to: «en castellano, vale? Que no te entiendo». Ella va dir «eh?» i el metge li digué «que me hables en cristiano».

Quan la jove li va demanar si no l'entenia si parlava en mallorquí, el metge li va dir que és de Polònia i que el que feia ella era «anar en contra seu» i la va convidar a esperar a ser atesa en el següent torn «a veure si l'altre metge t'entén».

Xisca CB es va dirigir aleshores en castellà al metge i li va dir si li podia mirar la ferida. El metge li va dir que només tenia un cop i que no era res.

La jove explica que «me'n vaig anar bramant cap al cotxe», però quan va ser allà va decidir que els fets no havien de quedar impunes i va tornar al centre de salut: «la senyora de la recepció me va veure bramant i me va dir: 'què ha passat?' I jo li vaig dir 'me podries donar un full de denúncia?' I me va donar el full de reclamació'» i afegeix que «I vaig escriure la reclamació en castellà, és vera, estava ben cohibida i jo crec que de la ràbia i impotència me va sortir així, sincerament tenia el cap volant en aquell moment».

Xisca CB ha explicat a dBalears, també, que «Al dia següent vaig tornar perquè me feia molt de mal i me varen donar antibiòtics i paracetamol perquè la doctora va dir que les mossegades d'animals poden ser perilloses».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per jbm, fa 7 mesos

Som un poble colonitzat, i si nofeim via a posar-nos de peu retaler contra es qui volen fer-nos desaparèixer des mapa, durarem poc temps com a poble amb personalitat pròpia.

Valoració:0menosmas
Per Ja n´hi ha prou!, fa 7 mesos

S´ha de posar el ñnom del subjecte peerquè tothom sàpiga de quina pasta està fet. Si no, queda impune.
Els ciutadans són els qui el faran tornar al seu país per allà on ha vingut!

Valoració:2menosmas
Per Emigrante, fa 7 mesos

Hizo la reclamación en la lengua impuesta porque " ... de la ràbia i impotència me va sortir així"Yo si te creo.

Valoració:0menosmas
Per mateu, fa 7 mesos

Es que als pobles del País Valencià es parla més català que els pobles de Mallorca fins i tot de Menorca.

Valoració:-3menosmas
Per Escriure en castellà, fa 7 mesos

Que l'afectada escrigui en castellà vol dir que fins i tot una persona que escriu en castellà s'ha escandalitzat amb la feta.

Valoració:1menosmas
Per Tià, fa 7 mesos


Hug,Aquesta al·lota explica per què és que ha escrit aquesta nota en espanyol.

Valoració:2menosmas
Per Carlos, fa 7 mesos

No soy mallorquí,soy italo-argentino.A diario observó cómo muchas empresas tienen empleados polacos y son tan maleducados,hablan a los gritos,se dirigen a las personas de manera incorrecta e inrespetuosa,y estas empresas no los castiga o regaña.Yo entiendo perfectamente el idioma o dialecto mallorquí,me cuesta hablarlo como se debe realmente, pero esta gente son malas personas.Apoyo totalmente a la señorita,que recibió este maltrato.

Valoració:3menosmas
Per Catalunya Insular, fa 7 mesos

1. Enèsima mostra de supremacisme lingüístic dels colons castellans.2. Enèsima mostra de submissió lingüística del catalanoparlant que redacta la queixa, precisament, en la llengua de l'ocupant.

Valoració:6menosmas
Per Elia, fa 7 mesos

Per el de I tant, la opinió de un metge desgraciat, fill de pare desconegut, ens importa una puta merda! Fins quan anirem aguantant aquests macarres que ens venen a dir com hem de xerrar? Això no és un metge ni una persona, que el tornin al seu país, aquí la colecció de merdes ja la tenim completa!!

Valoració:4menosmas
Per Hug, fa 7 mesos

La reclamació en espanyol?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris