cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

[VÍDEO] La Serra de Tramuntana celebra el desè aniversari com a Patrimoni de la Humanitat amb més de 40 actes

El Consell de Mallorca, amb motiu del desè aniversari de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, vol commemorar aquesta distinció de la UNESCO amb diferents actes, sota l’eslògan '10 anys de distinció, segles de tradició'. Es tracta d’activitats que es duran a terme al llarg de tot l’any, amb un calendari d’esdeveniments múltiples que arriba a tots els municipis inclosos dins la Serra.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que és un projecte transversal on participen els diferents departaments del Consell amb la col·laboració dels ajuntaments. També ha assenyalat que el desè aniversari no és tant una mirada cap al passat, sinó que se centra en el moment actual i en el futur. «L’esperit que fa una dècada era present a la candidatura pel qual es va obtenir la distinció Internacional continua vigent a les polítiques transversals del Consell reflectides en els Acords de Raixa, en matèria de sostenibilitat, medi ambient, territori, cultura i turisme», ha afirmat Cladera.

La institució té actualment més de 40 propostes que s’aniran ampliant, sobretot amb l’aportació dels municipis que ja ha expressat la seva disposició a commemorar aquesta data. Així l’aniversari fa pales el vincle del Consell de Mallorca cap a la seva principal senya d’identitat: el municipalisme. Els ajuntaments de la Serra de Tramuntana seran generadors i protagonistes d’actes locals com a principals coneixedors d’aquest territori muntanyós. També que se sumaran a la celebració del desè aniversari diferents col·lectius i persones vinculades amb la Serra com Tramuntanta XXI, Itinerem o Fundació Mallorca Literària.

Al web del Consorci Serra de Tramuntana hi ha l’agenda d’activitats programades que poden variar en funció de la situació epidemiològica. D’altra banda, cal assenyalat que totes les activitats es faran amb totes les mesures de seguretat de prevenció del contagi del Covid-19.

«Un factors clau que la UNESCO va tenir en compte per a declarar la Serra Patrimoni de la Humanitat en la categoria de Paisatge cultural és que reflecteix l’adaptació humana a unes condicions difícils i com l’enginy va ser capaç de convertir una regió de pocs recursos en una zona d’agricultura i vida. L’exemple de la Serra ens pot servir d’inspiració per sortir enfortits com a comunitat d’aquests moments difícils que vivim actualment amb la pandèmia», ha explicat.

Per a promoure la difusió dels continguts del desè aniversari, el Consell ha arribat a un acord amb IB3 per a produir i difondre una sèrie de continguts relacionats amb la Serra. Entre els quals destacat un documental que emetrà la televisió pública sobre el desè aniversari de la Serra al voltants del 29 de juny, data en què es va fer pública la distinció de l’UNESCO. I tant el magazine Cinc Dies, d’IB3 Televisió, com ara el programa Múltiplex, d’IB3 Ràdio, tendran espais divulgatius sobre la Serra de Tramuntana.

«Aquest desè aniversari ha de servir per a recordar-li al món els valors d’aquest meravellós espai natural. Però també per a pujar-nos l’autoestima a nosaltres mateixos, des dels veïns dels pobles de la Serra a totes les mallorquines i mallorquins», ha afirmat Cladera.

Tota la informació de l’agenda d’actes del desè aniversari es pot consultar al web de la Serra de Tramuntana www.serradetramuntana.net.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.