cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

Acomiaden dos professors de l'Esadib després que 65 alumnes hagin denunciat «conductes inapropiades»

El Patronat de la Fundació per a Estudis Superiors de Música i Dansa de les Balears (Fesmae-IB) ha decidit, per unanimitat, l'acomiadament de dos professors de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes (Esadib) després de que 56 alumnes del centre denunciessin «conductes inapropiades».

Segons ha informat la Conselleria d'Educació, el Patronat de la Fesmae-IB ha decidit aquest dimarts, per unanimitat, donar per finalitzada la relació laboral de dos professors de la Esadib arran de les denúncies presentades per part de l'alumnat del centre sobre «conductes inapropiades».

La decisió s'ha pres en la reunió celebrada aquesta jornada i tenint en compte els informes de l'Advocacia de la Comunitat, de l'Institut Balear de la Dona i de la Inspecció Educativa a partir dels fets denunciats per 56 alumnes del centre.

Els fets que es detallen en els escrits presentats per part de l'Associació d'Alumnes de la Esadib, relaten conductes de dos professors, mantengudes en el temps, però concretades en fets específics que descriuen amb detalls les alumnes que els han sofert en aquest curs acadèmic i en algun altre anterior.

Els informes han conclòs que els fets imputats als docents tenen «absoluta aparença de versemblança i les imputacions són totalment creïbles, perquè han estat rebudes de la mateixa manera per bona part de l'alumnat i consten testimonis més que suficients per a considerar-los acreditats».

Els dos professors objecte de les denúncies de l'alumnat, per part seva, han tengut accés a les denúncies i s'ha pronunciat a través d'escrits. La decisió adoptada, ha assegurat la Conselleria d'Educació i Formació Professional, és conforme a la normativa laboral i s'ha adoptat en aplicació de l'Estatut dels treballadors.

Així mateix, la decisió de finalitzar la relació laboral dels dos professors s'ha adoptat tenint en compte la «gravetat» dels fets denunciats i per a assegurar la protecció de l'alumnat. La relació laboral dels professors de l'Esadib és una relació laboral d'empresa i els professors no són empleats públics. Aquest fet s'ha tengut en compte a l'hora d'adoptar la decisió de finalitzar-la.

També s'ha tingut en compte el fet que a les Balears no es disposa de cap altra Escola d'Art Dramàtic, cosa que no fa possible un canvi de centre, per a allunyar-los de l'alumnat. Així doncs, s'ha considerat que la decisió més adequada, en tots dos casos, és l'acomiadament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tiberi, fa mes de 3 anys

Tothom que el coneix sap que en PF és un fantasma, un cregut, un analfabet funcional, però em sap greu per la seva família, que ara n'haurà de rebre les conseqüències.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente