algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Organitzacions del sector primari demanen que es reguli què és producte local amb un segell identificatiu

182269

Diverses organitzacions professionals de sector primari de les Balears han demanat a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació que constitueixi la Taula sectorial del producte local i la sobirania alimentària per a establir què és un producte local i distingir-lo amb un segell identificatiu.

En una nota de premsa, entitats del sector primari han explicat que tant la borrasca Glòria com la pandèmia han posat de manifest que mentre les prestatgeries de les grans superfícies es buidaven d'aliments principalment provinents de la Península, en els petits establiments dels pobles sempre hi va haver subministrament de productes frescos, «evidenciant així la seva procedència».

Asaja, Unió de Pagesos, UPA-AIA i Cooperatives Alimentàries han ressaltat que disposar d'una direcció general en relació a aquesta matèria és una oportunitat per a regular l'assumpte dels productes locals d'una manera ràpida i efectiva.

Les entitats han reclamat igualment un estudi que determini quina proporció de productes locals tenen les grans superfícies i que mensualment s'elabori un rànquing que es publiqui en els mitjans de comunicació.

També han demanat que les accions de promoció de productes de les Balears es facin de manera consensuada amb el sector, «que coneix les fortaleses i les debilitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.