algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'atenció en els centres de salut continuarà sent telefònica

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha assegurat, aquest dimarts al Parlament, que l'atenció telefònica en els centres de salut «s'ha de mantenir».

Així ho ha afirmat en el ple de la Cambra, on la consellera ha respost a una qüestió de la diputada d'El Pi-Proposta per les Illes Balears Maria Antònia Sureda sobre si tenen previst recuperar la normalitat en els centres de salut amb la millora de les dades de la pandèmia.

Gómez ha apostat per augmentar la presencialitat però ha defensat l'atenció telefònica als usuaris per a evitar «les aglomeracions a les sales d'espera». Tot i això, ha indicat que quan s'assoleixi el 70 per cent de la gent vacunada a les Balears «ja hi haurà normalitat» també en l'Atenció Primària.

La consellera ha reconegut que la Covid-19 ha alterat el sistema sanitari, però ha defensat la gestió de l'IbSalut. «Es va fer una adaptació sense precedents i gran part del pes de la pandèmia ha recaigut en l'Atenció Primària», ha confirmat.

A continuació, la diputada del PP Tania Marí també ha demanat a la consellera de Salut quan té previst el Govern recuperar totalment l'Atenció Primària de manera presencial. La diputada també ha destacat les queixes dels usuaris per «les dificultats» per a comunicar-se amb els metges i dels sanitaris perquè «se senten desbordats».

Gómez ha respost que tenen un pla de desescalada en cada centre sanitari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.