algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Pimeco demana al Govern que destini 300 milions a ajuts per al comerç

La Patronal del Petit i Mitjà Comerç (Pimeco) ha demanat aquest dijous al Govern que es destinin, almenys, 300 milions a ajuts al seu sector, dels 900 milions que rebrà de l'Estat espanyol.

La patronal ha explicat que a Mallorca existeixen al voltant de 15.000 empreses dedicades al petit i mitjà comerç, i que de la seva supervivència depenen més de 60.000 llocs de treball i milers de famílies de l'Illa.

Pimeco ha recordat, a més, que el sector comercio ha estat un de les més perjudicats per la crisi provocada per la pandèmia Covid.

En aquest sentit, des de la patronal han assegurat que s'ha registrat una caiguda en les vendes i facturació de més del 70%, i «encara que hem pogut tenir obert, en la majoria de casos, ho hem fet amb moltíssimes dificultats i sense registrar a penes vendes».

Així, el president de Pimeco Toni Fuster, ha assegurat que si es divideixen aquests 300 milions en ajudes per al sector entre els 15.000 petits i mitjans comerços que existeixen a Mallorca, surten ajudes de 1.500 euros al mes, «una quantitat gens desorbitada».

La patronal s'ha mostrat també «indignada per l'exclusió» de les botigues de souvenirs i d'objectes de regal, les floristeries i els cellers del pla d'ajudes estatal que preveu destinar 11.000 milions a les empreses més afectades per la crisi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 3 anys

Els doblers destinats en abonaments de consum per a famílies necessitades, si que mouen la economía local, però els doblers donats directament a petits empresaris, sovint acaben en compres a grans superfícies, viatges ò béns de importació. Donar directament als empresaris surt molt car, donar als pobres per a fer compres de proximitat, beneficia a tots.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente