algo de nubes
  • Màx: 13.6°
  • Mín: 7.77°
13°

La vacunació massiva contra la Covid-19 començarà aquest dilluns a les Pitiüses

La vacunació massiva contra la Covid-19 començarà aquest dilluns en el Recinte Firal d'Eivissa i a l'Hospital de Formentera, vacunant en la primera setmana a més de 1.500 persones menors de 55 anys d'edat, més de 1.300 a Eivissa i una mica més de 200 persones a l'Hospital de Formentera.

Segons ha informat l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, aquesta vacunació massiva a Pitiüses s'iniciarà amb els menors de 55 anys que encara no han estat vacunats com a membres d'altres col·lectius, com sanitaris, cossos de seguretat o cuidadors de dependents.

Per a això, se citarà per telèfon a aquest col·lectiu per data de naixement i de major a menor. Més endavant el procés de citació s'efectuarà a través d'una App.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha explicat, a més, que en el Recinte s'han creat circuits per a l'entrada, procés de vacunació i espera posterior. A l'interior hi haurà disposades 10 línies i inicialment es començarà amb dues línies operatives que s'aniran augmentant progressivament en funció de la demanda.

Les dues línies del Recinte tendran diferent horari amb atenció des de les 8.30 a les 21.30 hores. Una d'aquestes estarà funcionant de 8.30 a 19.30 hores i l'altra, de 10.30 a 21.30 hores. El primer dia a Eivissa la vacunació començarà a les 10.00 hores.

A Formentera, per part seva, la vacunació es realitzarà a l'Hospital i es començarà amb una línia que s'ampliarà a dues a partir d'abril. Allà, la vacunació es durà a terme l'horabaixa de dilluns a divendres i al matí en caps de setmana i festius. Així, els pacients que siguin citats acudiran de dilluns a divendres de 15.30 a 19.30 hores i dissabtes, diumenges i festius en horari de 10.00 a 14.00 hores.

El circuit creat a Formentera contempla l'accés per l'entrada principal on hi haurà un punt d'admissió; la vacunació es durà a terme en el gimnàs i l'àrea d'espera s'ha situat en la zona exterior confrontant al gimnàs i s'han instal·lat unes teulades cedides pel Consell de Formentera.

Hi haurà un total de 30 persones participant en l'organització de tots dos dispositius, composts per una desena d'infermeres i tècnics en cures d'infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, set a Eivissa i tres a Formentera, així com una quinzena de treballadors de personal administratiu i de logística, a més de personal de seguretat i manteniment.

Tots dos punts comptaran amb un suport mèdic en previsió de possibles reaccions adverses. El personal d'aquests punts de vacunació pràcticament es triplicarà, en funció de les necessitats, quan estiguin operatives totes les línies.

Els usuaris rebran una cartilla de vacunació i la cita per a l'administració de la segona dosi.

La directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, ha explicat que duen setmanes organitzant conjuntament amb el Servei de Salut aquest operatiu, una «gran feina», segons ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni2, fa mes de 3 anys

Ès TRANSFECCIÓ,
no ès vacunació, el text empra els mots vacunació, vacunas i els productes de Pfizer i altres com Moderna, etc. no són VACUNAS.
La transfecció no ès vacunació.
El "transfector" no ès vacuna.
Li dic "transfector" per assignar-lo de qualque manera.
El mot "transfecció" encara no està an els diccionaris,
però si ès conegut dins el àmbit de la biologia sobre
la obtenció de productes vegetals.
Els productes "transfectats" solen esser estèrils i no poden reproduir-se.
Definició de TRANSFECCIÓ: introducció de material genètic extern a cèl·lulas eucariotas a través de plàsmidos o altras einas per a transferència.



Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente