algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

El procés d'escolarització d'infantil per al curs 2021-22 comença aquest dilluns

La Conselleria d'Educació i Formació Professional, a través de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI), obre el procés d'escolarització del primer cicle d'educació infantil (0-3 anys) per al curs 2021-2022 aquest dilluns.

La Conselleria ha especificat aquest divendres que aquest dilluns comença el període de sol·licitud de plaça tant en els centres públics que componen la xarxa pública d'escoles infantils com en els centres privats que componen la xarxa complementària a la xarxa pública.

D'aquesta manera, les famílies poden realitzar el tràmit de manera telemàtica, en la web de la Conselleria, que és la manera preferent de fer-ho, o mitjançant cita prèvia en els centres triats en primera opció i altres llocs habilitats pels ajuntaments i altres titulars per a fer aquesta tramitació.

Educació ha recordat que als infants nascuts en 2021 els correspon 1r d'educació infantil, als nascuts en el 2020, 2n, i als nascuts en el 2019, 3r. Per tant, a l'hora de fer la tramitació i la sol·licitud de plaça les famílies s'han de guiar per la data de naixement.

La xarxa pública d'escoles infantils de les Balears consta d'unes 7.000 places de tots els centres de titularitat pública entre ajuntaments, consells insulars i Conselleria. Es pot identificar un centre de titularitat pública perquè el seu nom comença per EI (Escola Infantil). El llistat complet d'aquests centres es troba en la pàgina web de l'IEPI.

Aquests centres públics tenen unes quotes estipulades per a cadascun dels seus titulars i poden ser bonificades segons els criteris establerts pels ajuntaments i consells. En els casos de quotes bonificades, la Conselleria fa una aportació del 80% del que aporti l'administració titular.

La xarxa complementària en la xarxa pública d'escoles infantils de Balears està formada pels centres de titularitat privada que han signat un conveni de col·laboració amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional.

Els criteris d'admissió de tots aquests centres són els mateixos que estableix la Conselleria d'Educació i Formació Professional per a la resta d'etapes educatives, fent així possible el dret a l'escolarització dels infants de 0-3 anys independentment de les seves condicions personals.

Actualment, la xarxa pública disposa d'unes 7.000 places, que corresponen a l'oferta dels 107 centres de titularitat d'ajuntaments i consells insulars i la xarxa complementària consta de 45 centres de titularitat privada.

El període de sol·licitud d'aquest procés d'escolarització és des d'aquest dilluns al 31 de març. La publicació de les llistes provisionals serà el 14 de maig, les reclamacions, del 17 al 19 de maig, les llistes definitives, 31 de maig, i la matrícula en els centres, del primer de juny al 16 de juny.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.