muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

AENA envia la Guàrdia Civil i amenaça amb multes de 3.000€ la plataforma Son Bonet Pulmó Verd, per una activitat familiar

Aquest divendres, 26 de febrer, la plataforma Son Bonet Pulmó Verd ha organitzat una activitat destinada a les famílies, en el Camp de Son Bonet, una volada d’estels a la zona verda on AENA pretén instal·lar un Parc Fotovoltaic.

Durant més de 40 anys els marratxiners dels voltants (Pont d’Inca, Sant Llatzet, Cas Capità i Pla de na Tesa) han anat a fer volar estels al Camp de Son Bonet. A excepció d’alguna vegada molt puntual, mai havia estat un problema fins avui, dia que la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd havia organitzat aquesta activitat familiar per reivindicar l’espai.

L'activitat s’havia programat a la zona més allunyada de les pistes, a més de mig quilòmetre i fora de l’horari d’activitat (l’aeroport té tancat a partir de les 17 hores). Més de mitja dotzena d'agents de la Guàrdia Civil han acudit al lloc on es feia l'activitat familiar.

Segons la Plataforma: «De totes les formes possibles que es tenien per oposar-se a l’activitat, AENA ha optat per la pitjor: enviant la Guàrdia Civil i amenaçar famílies amb infants amb multes de 3000 euros si feien volar estels».

La plataforma ha explicat que per evitar que hi pogués haver represalies ha optat per fer una mostra d’estels desplegant-los en terra.

«AENA demostra un cop més la seva hipocresia ja que en primer lloc l’activitat es duia a terme a una zona on segons els impulsors del Parc Fotovoltaic asseguren que a la zona en concret que no hi passen avions i per aquest motiu és segur posar-hi plaques sense cap estudi de seguretat previ», ha explicat la Plataforma en un comunicat.

Segons els promotors de Son Bonet Pulmó Verd «És molt simptomàtic que en el 100 aniversari de l’Aeroport de Son Bonet, AENA mostri un cop més quina és la seva visió de la convivència: incompleix la normativa de renous, pretén usurpar a Marratxí la compensació històrica (per aquestes molèsties) de la cessió del Camp de Son Bonet on implantarà el parc FTV i ara en comptes de cercar el diàleg envia la Guàrdia Civil tota una declaració d’intencions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

"L'activitat s’havia programat a la zona més allunyada de les pistes, a més de mig quilòmetre i fora de l’horari d’activitat". És a dir, una altra volta de pern en s'exhibició de poder per part d'aena

Valoració:0menosmas
Per un nascut a prop, fa mes de 3 anys

M'agrada s'esperit de sa notícia i s'argument, i sa tradició lúdica la trob important. Igual el que es demana pes camp o Pulmó Verd. I fins i tot usos per s'agroecosistema o punt d'enllaç entre medis, o paisatge i arbrat. Em semblen bona cosa per sa salut i benestar i medi.
Potser es podria comentar sa norma, que no record, que tracta com lluny d'aeroports es pot fer vol recreatiu de drons o vol lleuger, com paramotor. No sé si estels i globus captius seria igual, potser si? O si varia segons horaris o cal demanar autorització. Tot i que calgués, i no hi hagi solució, que no ho sé, potser comentar-ho podria ajudar a algú per cercar solucions.
Supòs que un aeroport abandonat o tancat no seria igual, però tampoc no ho sé cert.
Em sembla molt bé sa mostra o protesta amb estels enterra. Simbòlica, però digna

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente