nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Localitzen 570 aparcaments en els quals es poden col·locar plaques fotovoltaiques

L'Institut Balear de l'Energia (IBE) ha localitzat 570 aparcaments de grans dimensions a Mallorca en els quals es poden col·locar cobertures amb plaques fotovoltaiques, amb les quals es podrien generar fins a 164 MW, prop d'un 6 per cent de l'electricitat consumida a l'Illa.

Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, el director de l'IBE, Ferran Rosa, s'ha reunit aquest dimecres amb el director insular de Cooperació Local i Caça de Mallorca, Jaume Tomàs, i els representants d'una trentena de municipis de l'illa per a presentar el nou visor d'aparcaments.

Els 570 aparcaments localitzats a Mallorca que compleixen amb les característiques per a col·locar les plaques suposen una superfície de 309 hectàrees. «La implantació de renovables en sòl urbà és una estratègia no sols per a acostar la producció al consum sinó per a reduir consum de territori», ha destacat Ferran Rosa.

En totes les Balears, el nou visor ha identificat un total de 794 aparcaments de més de 1.000 m², els quals sumen 275,48 hectàrees. A més dels de Mallorca, consten 111 a Menorca; 102, a Eivissa, i deu, a Formentera.

Els càlculs inicials que es desprenen del visor indiquen un potencial de generació elèctrica renovable de fins a 220 MW. Aquesta xifra podria arribar a suposar el 6,1% del consum elèctric de Balears en cas que tots aquests aparcaments es cobrissin per plaques fotovoltaiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per s. gornals, fa mes de 3 anys

Per un futur més sostenible i net de corrupteles, restam negoci an es monopoli feixista d´Endesa.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente