algo de nubes
  • Màx: 16.75°
  • Mín: 7.61°
16°

El GOB de Mallorca, el de Menorca i el d'Eivissa demanen al Govern que no cedeixi a interessos privats en els fons europeus i atengui projectes en clau ecosocial

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) de Mallorca, el de Menorca i el d'Eivissa han demanat aquest dimecres al Govern que en relació a la recepció de Fons Europeus Next Generation UE no es deixi portar exclusivament per la iniciativa i els interessos privats i obri espais de diàleg cap a projectes d'inversió «necessaris i urgents» des de la transició ecosocial.

En una roda de premsa davant del Consolat de Mar, la portaveu del GOB Mallorca, Margalida Ramis, ha remarcat que l'Executiu autonòmic té amb els fons europeus una oportunitat per a marcar «cap on ha d'encaminar la recuperació econòmica».

Els ecologistes han presentat davant la seu del Govern les seves propostes perquè els fons extraordinaris «serveixin per a donar impuls a la transformació de les Balears en clau ecosocial».

Ramis ha destacat l'oportunitat «sense precedents» que s'obre a partir d'ara per a corregir la dependència del turisme generant opcions laborals en altres sectors.

No obstant, ha advertit, grans empreses ja s'estan posicionant per a la recepció d'aquests fons i es corre el risc que es prioritzin grans projectes d'una poques companyies i es continuï sense corregir la dependència del turisme.

Davant d'aquest «interès» de determinats sectors de tornar al model anterior -com ja ha alertat el moviment ecologista-, Ramis ha demanat a l'executiu «altura de mires» en comptes de centrar-se únicament en reactivar de totes totes la temporada turística.

En aquest sentit, han demanat al Govern que actuï de la mà d'iniciatives «realment transformadores» que permetin assentar les bases d'una transició ecològica que aposti per la diversificació econòmica.

Segons ha explicat, les propostes -agrupadas en els eixos Governança, Criteris, Territori, Agroecologia i Decreixement turístic- van encaminades a assegurar que s'enfoca l'economia a enfortir la societat i als afrontar els reptes futurs, com la crisi climàtica.

Les propostes es poden consultar aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.