algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Govern manté la majoria de restriccions actuals fins al pròxim primer de març

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres una resolució de la Conselleria de Salut i Consum que estableix la continuïtat de totes les illes en el nivell 4 d'alerta sanitària i el manteniment de la majoria de mesures de reforç de Mallorca, Eivissa i Formentera fins al pròxim primer de març.

D'altra banda, la presidenta també ha signat un decret segons el qual es prorroguen les mesures establertes pel Decret 6/2021 del passat 29 de gener fins al pròxim primer de març, aquest dia inclòs.

Així, la limitació de la llibertat de circulació es mantendrà entre les 22.00 i les 06.00 hores a totes les illes i també es mantindran les restriccions d'entrades i sortides a les illes d'Eivissa i Formentera.

Pel que fa a les reunions socials, a Menorca continuaran podent ser d'un màxim de sis persones i dos nuclis de convivència, mentre que a les illes de Mallorca, Eivissa i Formentera estaran limitades a un únic nucli de convivència.

Quant a la resolució de Salut, a pesar que manté les mesures que ja eren vigents en totes les illes, estableix modificacions que afecten l'illa de Mallorca, en concret a l'activitat comercial, cultural i esportiva.

Com es va anunciar aquest dijous, a partir del pròxim dilluns els centres comercials i les grans superfícies comercials podran obrir les seves portes, però amb un màxim del 30 per cent de l'aforament màxim permès.

A més, els aparcaments també s'han de mantenir amb un aforament del 50 per cent. D'altra banda, hauran de controlar l'aforament dels recintes i també de cada planta dels establiments, si tenen diferents plantes, i hauran de disposar de mesuradors de CO₂.

En referència als dies d'obertura, els centres comercials hauran de continuar tancats en cap de setmana i dies festius. Aquesta restricció no s'aplica als establiments dedicats al comerç essencial o la part d'aquests que estiguin destinats a aquest comerç essencial.

Quant a l'activitat cultural, es permetrà la presència de públic en teatres, auditoris, cinemes i circs de carpa de Mallorca fins a un màxim del 50 per cent de l'aforament permès, mentre que actualment el límit era del 30 per cent.

Així mateix, en l'àmbit de l'esport, es permetrà l'activitat esportiva de baixa intensitat, com per exemple el ioga o el pilates, tant en sala com en acadèmies de ball. Aquestes activitats hauran de ser de com a màxim sis participants, els quals hauran de portar màscara, i no es podrà superar el 30 per cent de l'aforament. A més, els espais on es realitzin les activitats hauran d'estar molt ventilats.

A les piscines esportives cobertes es podrà realitzar activitat esportiva, sempre que no se superi el 20 per cent de l'aforament i es garanteixi un mirall d'aigua de quatre metres quadrats per persona i un màxim de dues persones per carril de natació.

També es permet incrementar de dos a tres els entrenaments setmanals en els esports d'equip i de contacte, que hauran de continuar sent sense contacte físic, respectant en tot moment la distància de 1,5 metres.

La resolució que s'ha aprovat aquest divendres també inclou una modificació del nivell 4 d'alerta sanitària. A partir d'ara, a les illes que estiguin en aquest nivell es permetran les activitats extraescolars, que fins ara no estaven permeses.

A més, s'introdueix una excepció en l'activitat en acadèmies i centres de formació i autoescoles. A pesar que només es permeten grups de màxim sis persones i amb un màxim del 50 per cent d'aforament, en els cursos d'aptitud professional (CAP) per a conductors el màxim serà de catorze persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.