algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Les Balears només rebran 17,8 milions per a projectes socials en la distribució dels fons europeus d'enguany

Fina Santiago, consellera d'Afers Socials i Esports, durant la reunió telemàtica de divendres. | CAIB

Les Balears han aconseguit que el Govern espanyol tengui en compte l'important creixement de la població registrat en els darrers deu anys a l'hora del repartiment dels fons europeus en matèria de serveis socials en lloc del padró de l'any 1992. Així, segons es va acordar divendres, a la reunió del Ple del Consell Territorial de Serveis Socials, està previst que enguany les Illes rebin un total de 17,8 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE. Una xifra destacada que, de tota manera, podria haver estat més nombrosa donada la situació de crisi que pateix l'Arxipèlag.

Segons ha anunciat el Govern, aquests doblers dels fons europeus serviran per finançar projectes socials en tres línies d'actuació:

-Recolzament i cura de llarga durada (entre els quals es contemplen equipaments d'obra nova i reforma). En aquesta línia es destinarà un mínim de 10,68 milions d'euros.

-Modernització dels serveis socials. En aquests projectes li corresponen un mínim de 3,56 milions d'euros.

-Accessibilitat. Per a aquesta finalitat es destinarà un mínim de 576.720 euros.
Els 2,98 milions restants per arribar als 17,8 milions assignats es podran destinar a ampliar el mínim previst a les tres línies mencionades.

Sigui com vulgui, la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha explicat que aquests fons són una oportunitat per a la nostra societat, ja que els serveis socials sempre han estat els gran oblidats d'Europa i ha valorat el paper de la Vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030 per aconseguir-ho. «Els serveis socials no han estat tradicionalment objecte de finançament europeu a excepció dels plans de lluita contra la pobresa i la inserció laboral», ha especificat la consellera que ha assenyalat que les comunitats autònomes tenen ara un temps per presentar davant el Ministeri els possibles projectes a finançar.

Santiago ha reclamat reiteradament que s'actualitzin les dades de població en tots els àmbits de repartiments per territoris perquè habitualment es fa d'acord amb l'estadística poblacional de 1992. En xifres suposa que les Balears ara representen el 2,48% de tota la població estatal; amb la fotografia de 1992 només sumaven l'1,9% de total.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vidrier, fa mes de 3 anys

En Messi en guanya el triple anualment. Seguiu votant PSOE, seguiu.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente