muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Les residències de l'IMAS ja han culminat la primera fase de vacunacions

Les residències de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) han culminat aquest dijous la primera fase de vacunació contra la Covid-19, després de vacunar a 614 usuaris i 746 professionals.

Segons han informat des del Consell de Mallorca, s'ha vacunat la major part d'usuaris i treballadors dels centres de Oms-Sant Miquel, Bonanova i Llar d'Ancians de Palma, Huialfàs de Sa Pobla i Bartomeu Quetglas de Felanitx.

La residència Oms-Sant Miquel de Palma va ser el primer centre residencial de Balears a rebre la vacuna el passat 27 de desembre. En total, es varen vacunar 56 usuaris i 90 treballadors. Tots ells rebran la segona dosi de la vacuna a partir del pròxim 17 de gener.

La segona residència de l'IMAS on es va dur a terme la campanya va ser la Llar d'Ancians, també de Palma. Varen rebre la primera dosi prop del 79 per cent dels usuaris i el 65 per cent del personal.

Usuaris i treballadors del centre per a persones majors de la Bonanova varen ser vacunats un dia després, el 31 de desembre. En total en aquest centre, el Servei de Salut va vacunar 585 persones, el 91,1 per cent dels seus residents i el 80,7 per cent dels treballadors.

La primera fase de la vacunació a les residències públiques ha culminat aquest dijous amb els centres de Huialfàs i Bartomeu Quetglas. En la residència de Sa Pobla s'ha vacunat al 97,5 per cent dels usuaris i el 80,5 per cent dels treballadors. En la de Felanitx han rebut la primera dosi de la vacuna el 93,2 per cent dels residents i el 65 per cent del personal.

Cada persona ha rebut un acusament de vacunació amb la qual consta la dosi i la data; el lot i la data de la segona dosi, i una referència al portal notificaRAM per a declarar possibles efectes adversos.

Està previst que els equips de vacunació d'Atenció Primària es tornin a desplaçar el centre transcorreguts 21 dies de la primera dosi per a administrar la segona.

Fins aquest divendres, 2.149 usuaris i 1.795 professionals de residències públiques i privades de Mallorca hauran rebut la primera dosi de la vacuna. Fins una setmana després de la segona la persona no genera immunitat. Per això, tant en el cas de les residències com en el de la resta de la població, s'ha de mantenir especial cura i seguir les normes i recomanacions per a evitar el contagi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.