algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Sancionen una empresa per realitzar activitats de xàrter il·legal en el Parc Natural de ses Salines

La Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat ha imposat una sanció de 3.600,60 euros a una empresa per realitzar sense autorització activitats de xàrter amb caràcter lucratiu dins del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori, la companyia ha reconegut la responsabilitat derivada del procediment sancionador realitzant el pagament de la sanció proposada amb reducció del 40 per cent de l'import total fixat inicialment, 6.001 euros.

Els motius pels quals es va iniciar el procediment sancionador són per «realitzar activitat comercial i, per tant, amb caràcter lucratiu, de xàrter de persones entre les embarcacions i la costa, utilitzant com a port basi la platja de ses Salines».

Els fets es consideren una infracció greu de la Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO). L'activitat il·legal va ser detectada pels agents de Medi Ambient, en una actuació emmarcada dins del Pla de Vigilància i Control en l'àmbit dels espais protegits d'Eivissa i Formentera. Aquest document, que s'actualitza cada any, estableix les principals línies d'actuació del servei.

Quant a la vigilància de l'àmbit marí, les principals línies d'inspecció se centren en el control de les activitats lucratives, el fondejo, la vigilància dels illots (amb especial atenció a s'Espalmador) i les tasques pròpies del servei, com la coordinació, col·laboració o participació en els recomptes de poblacions nidificants d'ocells marins i en els censos d'aquàtiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.