algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Comencen les inscripcions per a la cadena humana de la Diada de Mallorca 2020

178663

La cadena humana programada per a la celebració de la Diada de Mallorca 2020 ja admet inscripcions. Així ho ha comunicat l'organització, el Bloc d'Unitat Popular (BUP) i la Plataforma 31-D, aquest divendres: «Serem un sol crit per l'autodeterminació».

«La situació de crisi sanitària i econòmica generada per la Covid-19 és possiblement el major repte al qual s’hagi enfrontat la reivindicació de la Diada Nacional de Mallorca als darrers anys. Davant d’aquesta situació excepcional, des de la Plataforma 31-D i el Bloc d’Unitat Popular (BUP) generam aquesta proposta amb l’objectiu de convertir el repte en oportunitat, i aconseguir que aquest 2020 la Diada estigui més viva que mai», han explicat.

Així, els organitzadors proposen que, enlloc de la tradicional manifestació del 30 de desembre, l’element central de la Diada d’enguany sigui una cadena humana damunt la murada de Palma el diumenge 27 de desembre a les 12 h. «Aquest acte reivindicatiu del dret a l’autoderminació del poble mallorquí garantirà la salut dels participants, ja que la cadena es farà sense agafar-se de les mans, mantenint la distància de seguretat i evitant aglomeracions ja que cadascú és dirigirà exclusivament al seu tram, en el qual s’haurà inscrit prèviament», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per indignat, fa mes de 3 anys

@Joan Miró Font,
Volguem o no, el 1229 va suposar un abans i un després radical en la nostra cultura. En poc temps desaparegué tota cultura anterior i la població pràcticament fou substituïda.
No seriem el que som sense el 1229. No parlaríem català. No estic orgullós de la conquesta, però sí que entenc que la cultura actual de Mallorca és hereva d'aquesta fita.
El 1715 no va suposar cap substitució cultural, ni deixarem de parlar la nostra llengua. Sí va ser un atac a les nostres lleis, els nostres drets, la nostra llengua i la nostra cultura.

Valoració:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Insistesc: no és una contradicció manifestar-se contra s'opressió nacional que patim i alhora autoreivindicar-mos com a hereus d'uns conqueridors? No és més coherent manifestar-se invocant el 1715 en lloc del 1229?



Per altra banda, molt adequada sa manera triada per a manifestar-se

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente