algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

Estudi de seroprevalença: El 6,3% dels ciutadans de les Balears ha passat la Covid-19

Un 6,3 per cent de la població de les Balears ha passat la Covid-19 i ha desenvolupat anticossos IgG, segons la quarta ronda de l'Estudi Nacional de Seroprevalença ENE-COVID, presentada aquest dimarts en roda de premsa i elaborada pel Ministeri de Sanitat, amb l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i amb la col·laboració de les comunitats autònomes.

L'estudi de seroprevalença permet saber de manera aproximada quin és el nivell d'immunitat que ha desenvolupat la població respecte a una malaltia concreta.

A l'Estat espanyol, un 9,9 per cent de la població ha passat la Covid-19 i ha desenvolupat anticossos IgG, el que suposa un total de 4,7 milions de persones. La tercera onada de l'estudi, realitzada fins al juliol, va concloure que el 5,2 per cent dels ciutadans de l'Estat tenia anticossos IgG, és a dir, poc més de 2 milions de persones.

Els resultats donats a conèixer ara, per tant, indiquen que entre el juliol i el novembre, dins de la segona onada, s'han infectat aproximadament el mateix nombre de persones a l'Estat que durant la primera onada.

En aquesta quarta ronda no s'han observat diferències en la seroprevalença entre homes i dones. Tant en prevalença actual com global, els percentatges són menors entre els nins menors de 10 anys, i molt similars en els altres rangs d'edat.

Com en les rondes anteriors, hi ha una important variabilitat geogràfica en els resultats: mentre en el nucli central de la Península la prevalença global s'acosta i fins i tot supera el 15 per cent, hi ha províncies en què la prevalença no arriba al 5 per cent. Així, hi ha tres províncies amb una prevalença per sobre del 18 per cent (Conca, Sòria i Comunitat de Madrid), mentre que set es troben per baix del 5 per cent: Canàries, Lugo, Pontevedra, la Corunya, el País València, Huelva i Còrdova.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.