cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Set de cada deu persones del col·lectiu LGTBI de les Balears són discriminades, segons un estudi de la UIB

178179

El 67 per cent de les persones d'entre 12 i 36 anys del col·lectiu LGTBI de les Balears han estat discriminades en alguna ocasió, segons el darrer Anuari de la Joventut que ha publicat aquest dijous la Universitat dels Illes Balears (UIB).

L'estudi, realitzat a partir de dades de Ben Amics, posa de manifest que el 73 per cent d'aquestes discriminacions ha tengut lloc en un centre educatiu, mentre que un altre 60,3 per cent ha succeït en espais d'oci, en una opció amb resposta múltiple.

A més, l'estudi mostra que un 88,9 per cent de les persones enquestades han estat discriminades de manera presencial, mentre que un 44,4 per cent ha patit aquesta discriminació a través de les xarxes socials, i un 27 per cent, a través del mòbil.

Per a realitzar aquest assaig, les autores d'aquest text, Tatiana Casado i Isabel Nadal, han entrevistat un centenar de persones, a qui se'ls ha realitzat una enquesta telemàtica, en la primera fase, i una entrevista semiestructurada, en la segona.

Segons han exposat Casado i Nadal, «hi ha correlació entre haver patit LGTBIfòbia i tenir pensaments negatius», ja que l'assaig mostra que el 61,7 per cent dels enquestats ha pensat en suïcidar-se, mentre que el 22,3 per cent ho ha intentat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.