algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Urko Urbieta, nou secretari general del Sindicat de Periodistes de les Balears

Imatge del congrés extraordinari del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) celebrat aquest dissabte. | SPIB

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ha celebrat aquest dissabte un congrés extraordinari per a la renovació de la seva executiva en el qual ha estat elegit com a nou secretari general Urko Urbieta, que substitueix Maria Amengual.

En la presentació de la seva candidatura, que ha estat avalada pel vot unànime dels assistents al congrés, Urbieta ha subratllat que, després del període de recuperació i reorganització del sindicat liderat per Amengual, es proposa impulsar una millora de la configuració interna de cara al període difícil que afronta el sector dels mitjans de comunicació.

El seu projecte serà «continuista» quant al reforç del treball realitzat per un equip que bàsicament serà el mateix que en el període anterior, però que suma nous companys per a afrontar assignatures pendents com la creació d'una nova web que serà la «seu virtual» de l'SPIB, la posada en marxa d'un programa de formació, la millora de la comunicació interna i externa i l'aposta per la reivindicació de mesures que facilitin la conciliació de la vida familiar i laboral.

«S'aveïnen corbes, ens toca preparar-nos per a una bona recessió», ha incidit Urbieta, que s'ha compromès a «defensar condicions de treball dignes» i a continuar reivindicant la internalització dels serveis informatius d'IB3. «Junts som més forts», ha defensat.

Juntament amb el secretari general, conformen l'executiva Neus Benítez, com a secretària de Comptes, Tomás Andújar, secretari d'Organització, i els vocals Raquel Agüeros, Maria Amengual, Lucía Bohorquez, Victoria Campins, Eva Diz, Manuel Ferrera, Víctor Malagón, Carmen Morales, Marcos Ollés i Yolanda Serrano. També s'ha renovat el Comitè de Garanties, integrat per Jaume Oliver, Juanjo Suñer i Joan Manuel Zaldivar.

Abans de l'elecció dels nous càrrecs del sindicat, la secretària general sortint ha fet un balanç del treball realitzat en l'últim any, com la contractació d'un nou servei d'assessoria jurídica i gestoria, la feina en els comitès d'empresa en els quals és present el SPIB, la renovació dels representants en el Consell Assessor d'IB3 i el Consell Social de la Llengua Catalana, així com de la situació de l'afiliació. A més, s'han llegit els missatges de suport de la Federació de Sindicats de Periodistes i els sindicats d'Andalusia, Catalunya i la Rioja, s'ha informat de les reunions amb els grups parlamentaris i el Govern per a demanar mesures en favor dels mitjans més afectats per la crisi i s'ha donat comptes de la situació econòmica. Després de la proclamació de la nova executiva, el seu secretari general ha agraït el treball de Maria Amengual, aplaudida per tots els assistents al congrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bielot, fa mes de 3 anys

Sa 1ª tasca d'aquets sindicats hauría d'esser fer retornbar la credibilitat a un ofici que cada cop més sembla totalment condicionat, manipulat i embrutit per els interessos ideológics i d'altres inconfesables de la propietat dels medis.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente