nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El sindicat d’inspectors d’educació: «Tot s’ha organitzat no tard, ni tardíssim, sinó extremadament tard»

La Unió Sindical d'Inspectors d'Educació (USIE) ha criticat aquest dijous la demora a l'hora de convocar la Conferència Sectorial del 27 d'agost per tractar la tornada a l'escola i la Conferència de Presidents autonòmics anunciada per a finals de mes, que «són dos exemples evidents que l'educació a l'estat espanyol no es considera un assumpte d'Estat».

«Tot s'ha organitzat no tard, ni tardíssim, sinó extremadament tard», ha retret el sindicat en un comunicat firmat pel seu president, Jesús Marrodán, que qualifica de «decebent la falta de realisme i compromís amb l'educació i la carència de lideratge del Ministeri d'Educació, que no està prenent decisions rellevants concretes ni coordinant les polítiques educatives territorials».

En aquest sentit, el sindicat defensa que són necessaris «uns criteris educatius i sanitaris clars i una major dotació de mitjans materials i humans» per garantir la reobertura segura dels centres educatius, «més necessària que mai davant l'onada de rebrots». A més, USIE creu que serà necessari «un major compromís» d'inversió que els 2000 milions anunciats pel govern espanyol.

Respecte a la modalitat d'estudi, el sindicat opina que les classes virtuals constitueixen «'l'antiescola', ja que la socialització és molt escassa i l'aprenentatge es ressent sensiblement». Per aquesta raó, advoca per garantir la presencialitat de l'alumnat.

USIE remarca que «una vintena» de països de l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) ja han iniciat la tornada a les aules. «Ells són un bon referent a tenir en compte, i ens podrien donar exemples de com fer-ho bé», ha apuntat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.