algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Una vigilant de seguretat del metro a un estudiant: «¡No me hables en mallorquín, a mi me hablas en castellano!»

Només quaranta-vuit hores després que dBalears publicàs un doble cas de discriminació lingüística, n'hem conegut un de nou. Aquesta vegada al metro de la UIB en direcció a Palma, concretament a les 14.12 hores. Els fets han tengut lloc en el mateix transport públic quan una vigilant de seguretat de l'empresa Trablisa li ha dit a un estudiant: «¡No me hables en mallorquín, a mi me hablas en castellano!».

Segons ha explicat Josep Nicolau, anava a baixar del metro i per aixecar-se del seient s'ha aferrat a la barra, aleshores, la vigilant l'ha increpat dient: «Esto no es un gimnasio». L'estudiant li ha contestat: «No he fet res mal fet», la vigilant ha tornat: «He dicho que no es un gimnasio». I ell ha reiterat que no havia fet res malament. I ella l'ha atacat al crit de: «¡No me hables en mallorquín, a mi me hablas en castellano!».

Arran d'això, Josep Nicolau ha decidit no seguir la conversa i ha partit d'allà on hi havia la vigilant. Segons ha explicat l'estudiant a dBalears hi havia testimonis en el moment dels fets ocorreguts i denunciarà els fets a la Plataforma per la Llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ esbastià .- aquest és el teu nom ? també es bestià ? i també....@al fals. Jo em dic sebastià, que la cosa canvia molt. Per començar, jo mai no escric en castellufa si no és a algunes amistats que conserven la meva confiança. Comprendràs que som poquets. O potser és demanar-te massa?

Valoració:3menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

He vist un que es fa dir asbastià i un altra o el mateix que es diu es batià, ... i no sé pas quants noms més. No cal dir que si us vol confondre s'hauria de dirigir a un altra diari a on pugui enganyar, intrigar, falsejar, doncs aqui tothom ja el té filat, doncs p.e. "jo no som ningú" l'ha retratat.
També és veritat que hi ha un Xaume que em té desconcertat. No sé pas què vol dir però si ell ja s'aclareix, pot estar content. Per facilitar-li la feina que li quedi clar que jo sempre m'he identificat com a sebastià cosa que no pot dir tothom ... i de llarg.

Valoració:5menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 3 anys

"Aigua no apte per al consum". - Que lo pongan en español! Qué dice? - Beban, beban, que está muy fresquita...

Valoració:12menosmas
Per Cucut, fa mes de 3 anys

Un sistema molt bo que jo he practicat, es el de denunciar el fet a Defensa del Consumidor. El propietari de l'Establiment no ho vol de cap manera perquè Defensa va a la Benzinera, i a més de demanar-li explicacions sobre l'emprat antimallorquí, comença a demanar-li també si té el extintors com pertoca, les cèdules a punt, els permisos actualitzats, les instalacions perfectament al dia... Davant tot això, el propietari s'estima més fotre al carrer al benziner problemàtic que sofrir aquest assetjament de la Defensa del Consumidor.
I això funciona en qualsevol empresa quan vos trobeu amb un cretí com aquest.
Feis-me cas: Anau a Defensa del Consumidor tot d'una.
Digueu que vos han discriminat, no pel color de la pell, ni per religió, ni per ideari polític, si no per parlar una llengua ESPANYOLA determinada.
Branca!

Valoració:20menosmas
Per Joan, fa mes de 3 anys

Que no quedi impune. A cada agressió una denúncia anem a que la caixa de ressonància augmenti per vergonya d,aquest pobres desgraciats que ens odien per parlar la llengua pròpia a ca nostra

Valoració:31menosmas
Per Vius i ungles!, fa mes de 3 anys

Si és possible, no dirigir-los la paraula! Sobretot quan els interessa a ells! També podem donar falsa informació!
Vols anar a la dreta? Idò agafa aquest carreró de
l´esquerra. No s´enfaden, perquè no ho saben, i els foooots!

Valoració:12menosmas
Per curiositat, fa mes de 3 anys

Qui es considera ñordo eÑa és per que en el fons se sap que no pot ser res més. Està condemnat a aquest destí eternament, sense poder canviar ni un dels seus gens tarats.
Per a ells això és molt frustrant i sobreviuen mentalment d´intentar imposar-se a algú dèbil, en aquest cas en la llengua. Sembla que l´efecte d´imposar-se a algú de qualque manera els dona els dona l´orgull que no tenen en cap altre lloc, tapant ses grans mancances personals i socials.

Valoració:21menosmas
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-Es com la "gota malaya" i com han dit molts tertulians es un problema de cultura, ignorancia i també de mala llet,...….molts d´aquets individues quan els hi posen un uniforme que els hi done certa autoritat s´els infle la seva vanitat i actúen com si fossin el "cacique del pueblo" i ho dig en Castellá tal com éll vol.

Valoració:20menosmas
Per Lleonard Garcia, fa mes de 3 anys

A Andorra, on hi ha més forasters que locals, a cap empleat d'aquell origen se li acudiria fer aquest comentari insultant i xenòfob (on és SOS racisme en aquests casos ?) a qui se l'hi adreci en català. Només en Estats, com l'espanyol, que tenen nacions colonitzades a dins (veure definició de colònia) son possibles aquestes situacions que van de la xenofòbia al feixisme.

Valoració:32menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Un altre john wayne de pacotilla que creu ser el xèrif del poblat. A veure si amb un escarment li lleven la fatxenderia, tipus així no poden cobrar dels diners de tots. Que marxi a la seva terra a menjar-se les ungles si no sap tenir el respecte i l'educació que el seu càrrec implica. Si no entén el català que l'aprengui, i a l'empresa concessionària del servei se li hauria d'exigir alguna cosa més que homes uniformats, però això ja és culpa dels polítics que ho consenten i també nostra perquè els votem. Segur que, com a molt, a aquest impresentable li canviaran el servei i fins a la pròxima...

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente