algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

El Govern autoritza una línia d'ajuts per a mitjans en català: «Són fonamentals per a fomentar l'ús de la llengua»

El Consell de Govern ha autoritzat una convocatòria d'ajuts per a l’any 2020 destinats als mitjans de comunicació en català. Aquestes ajudes, que es convoquen anualment, estan destinades a «fomentar la presència de la llengua catalana en l'edició o la programació d'aquests mitjans a les Illes Balears».

L'import total de la convocatòria, que s'ha ajustat a la realitat actual, és de 575.000 euros, a càrrec del pressupost de la Direcció General de Política Lingüística. La secretaria autonòmica Agustina Vilaret ha destacat que «aquestes ajudes són fonamentals per mantenir la pluralitat informativa i fomentar l'ús de la llengua catalana».

«Els mitjans de comunicació són un pilar fonamental en el foment de la llengua catalana, d'acord amb la Llei de normalització lingüística», han apuntat des del Govern. «Les ajudes són essencials per mantenir els mitjans de comunicació en català a existents actualment a l’arxipèlag, tant escrits com audiovisuals».

Vilaret ha assegurat que l'ajut «permet donar estabilitat als mitjans en una època en què es fan més necessaris que mai, a fi de garantir la pluralitat i l’ocupació». Es calcula que els mitjans de comunicació en català de l'arxipèlag donen feina directa a prop d'un centenar de persones. «D'aquesta manera, la convocatòria contribuirà a mantenir llocs de feina en el sector».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quina barra, fa mes de 2 anys

Si els forasters espanyols i americans no fossin tan caps de suro i aprenguéssin a parlar en Català, enlloc de declarar nos la guerra i fer nos la vida impossible als mallorquins, perque no volen integrar se i noltros els molestam, no faria falta gastar.
Però que dónin gràcies que ho gastam en l'idioma ino els gastam en passatges perque s'en tornin a ca seva, que és el que se mereixen.

Valoració:0menosmas
Per ara, fa mes de 2 anys

Ajudes per a parlar la llengua de la pròpia terra ? Això no hauria de fer falta. L´escolarització hauria d´haver resolt aquest aspecte. Però com que hi ha partits que odien i van en contra de la seva ensenyança, fan tot el que poden per a imperdir-ho.
Això tan sols passa a Ñordistán. A la resta de paÏsos verament desenvolupats i democràtics ja és un tema superat. A Ñordistán encara hi viuen fatxas amics de la Gestapo, i per això passa el que passa.

Valoració:4menosmas
Per sebastià, fa mes de 2 anys

@ I tant, ... Tú com sempre tan fals, tan demagog, tant intrigant i tan fora de lloc.
Digue'ls-hi als teus, que necessitem cobrar puntualment, per cobrir les despeses de totes les partides i les quantitats que ens corresponen, doncs el dèficit fiscal és una estafa, un espoli, i dic als teus, perque vosaltres i les esquerres "nacionales" sou pa de "farina de mastall", i quan us alterneu en el mandat, sou ben iguals, de desmesurats en les decisions.

Valoració:4menosmas
Per i tant, fa mes de 2 anys

Pregunta a estas señoras de la foto.

¿Han pasado Vds. por la iglesia d'es caputxins, o por la calle Toni Ribas a la hora de las colas de gente que no tiene nada para comer?

¿Cuántos platos se pueden preparar con 575.000 euros?

¿Quiénes son los beneficiados y a cuánto per cápita?

Gracias por su contestación.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente