algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Actualment, a les Balears, hi ha 209 casos actius de covid-19 i el total acumulat de morts és de 227

El Servei Balear d'Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat aquest divendres un total de 209 casos actius, cinc més que aquest divendres.

A més, la Conselleria de Salut i Consum ha confirmat fins al moment 2.257 casos de persones afectades per coronavirus en la comunitat, sis més que fa 24 hores.

No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig, ha notificat 2.152 casos a Balears al Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CAUS). D'aquests casos comunicats, 1.886 corresponen a Mallorca, 92 a Menorca, 166 a Eivissa i vuit a Formentera.

D'altra banda, un total de 1.821 persones s'han curat, una més que aquest divendres. Així mateix, el Servei d'Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció respecte a fa 24 hores i el total acumulat és de 227 defuncions, dada també pendent de revisar per part del Ministeri espanyol.

El Servei de Salut, per part seva, ha informat que aquest dissabte hi ha 186 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D'aquestes persones hi ha 61 casos en atenció hospitalària (15 a l'UCI) i 125 en primària.

Situació per Illes

Per illes, a Mallorca hi ha 45 persones hospitalitzades, 13 dels quals es troben en unitats de vigilància intensiva. Altres sis persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC) i 113 són seguides en el domicili per part del servei d'atenció primària.

Mentrestant, a Menorca, hi ha una persona hospitalitzada en el Mateu Orfila, ningú en l'UCI, i una persona atesa per part de primària perquè va mostrar anticossos en una serologia, però no té contagi actiu. A Eivissa són 15 els persones hospitalitzades, dos en l'UCI i tres en domicili amb atenció per part dels seus centres de salut. Altres dos estan a Formentera.

Pel que respecta als professionals sanitaris, ara mateix 108 es troben en vigilància --97 a Mallorca, cap a Menorca i 11 a Eivissa-- i 35 tenen el contagi actiu --tots a Mallorca--. En total, s'han notificat 366 casos entre el personal sanitari de la comunitat des que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han dut a terme 126.159 proves –96.253 PCR, 10.570 tests ràpids d'anticossos i 19.336 serologies--.

Residències

Quant a la situació en les residencies d'ancians, els centres no han notificat cap cas nou de contagi ni entre els usuaris ni entre els treballadors. Així, 237 residents han superat la infecció, 22 són casos actius i 89 han mort. A més, 14 treballadors són positius en SARS-CoV-2 i 149 s'han curat.

En les residències per a persones amb discapacitat no queda cap cas actiu: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.