nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

L'IbDona ha elaborat 505 informes d'impacte de gènere des de l'any 2018

L'Institut Balear de la Dona (IbDona) ha elaborat 505 informes d'impacte de gènere des de l'any 2018, segons s'ha informat aquest dilluns en la reunió de la Comissió per a la igualtat de gènere.

La Comissió s'ha reunit per a fer balanç de les polítiques d'igualtat dutes a terme per les institucions de les Balears i coordinar les accions de les diferents administracions. Aquest organisme té com a finalitat la coordinació de polítiques d'igualtat i està format pel IbDona, totes les conselleries de l'executiu autonòmic, els quatre consellers insulars, representants de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (Felib) i per l'Ajuntament de Palma.

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha participat en la Comissió i ha exposat el treball dut a terme per part de l'IbDona per a fer front a l'efecte de la COVID-19 i la situació d'estat d'alarma i confinament sobre les dones víctimes de violència masclista. Així mateix, ha mostrat interès a saber com afronten les diferents institucions participants les conseqüències que sobre aquestes dones té el procés de desescalada.

Informes d'impacte de gènere

Durant la trobada, la directora de l'IbDona i presidenta de la Comissió, Maria Duran, ha informat sobre les dades d'elaboració d'informes d'impacte de gènere per part de l'Institut.

Des de 2018 s'han realitzat un total de 505 informes: 262 en 2018, 181 en 2019 i 62 durant els cinc primers mesos de l'any 2020. La diferència de xifres entre 2018 i 2019 s'explica pel fet que l'any passat va ser any electoral i per tant va haver-hi uns mesos pràcticament sense activitat normativa. Quant a l'any 2020, també s'ha de tenir en compte l'aturada administrativa provocada per l'estat d'alarma.

D'aquests 505 informes, 152 han estat sol·licitats per l'administració autonòmica, 76 pels consells insulars i 277 per part dels ajuntaments. Així mateix, Duran ha informat els participants que a partir de l'1 de gener de 2021 els consells insulars i els ajuntaments de més de 40.000 habitants assumiran la competència d'elaboració dels informes d'impacte de gènere.

Durant la sessió, cada administració també ha posat en comú les seves actuacions en matèria d'igualtat i lluita contra la violència masclista duta a terme durant l'estat d'alarma. La comissió per a la igualtat és un òrgan adscrit a l'IbDona, previst per la llei 11/2016 d'igualtat de dones i homes i desenvolupat pel decret 19/2018 del dia 29 de juny. És un organisme encarregat de coordinar les polítiques i els programes que duen a terme les administracions autonòmica, insular i local en matèria d'igualtat de dones i homes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.