cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
13°

UGT acusa Martí March d'«enfrontar la comunitat educativa» i de «desviar l'atenció davant la seva incapacitat per arribar a acords»

El secretari d'Ensenyament d'UGT, Tino Davia, s'ha mostrat sorprès per les mesures que s'han anunciat i que «no s'havien negociat prèviament a la Mesa Sectorial d'Educació». El sindicat posa de manifest la seva «decepció, desil·lusió i frustració» davant la falta de negociació de la Conselleria d'Educació a la fase 3 del procés de desescalada.

El conseller d'Educació, Martí March, va celebrar aquest dijous una roda de premsa per informar de les noves mesures que es prendran a la fase 3 dins l'àmbit educatiu, sense passar prèviament per la Mesa Sectorial d'Educació. UGT considera que el conseller «sembla que cerca un enfrontament dins la comunitat educativa davant la seva incapacitat per arribar acords amb el sector educatiu».

El sindicat és molt conscient que «existeix una necessitat de conciliació per part de les famílies i de les necessitats dels menors». «S’ha de garantir el dret a la conciliació dels pares, de manera consensuada i negociada, amb criteris sanitaris i amb plenes garanties de salut per a alumnes, pares i professorat. S’ha de donar la tranquil·litat que l’Administració adoptarà les mesures necessàries perquè els centres no es converteixen en vectors de contagi i que són entorns segurs, no sols per al personal docent, sinó també pels alumnes. La qüestió principal és que això no sigui una postura unilateral com s’ha presentat, i sense negociació col·lectiva».

UGT es demana si es contempla i s’ha previst el suficient material de prevenció en tots els centres educatius als protocols i mesures de seguretat per a la ampliació de tutories i la incorporació física de tot el professorat.

El sindicat posa de relleu que no s'ha tengut ni una sola reunió per parlar del retorn aquest curs a la fase 3 de desescalada, ni per al pròxim curs, tret de la macro Comissió General de Planificació per al proper curs. Tampoc no s'han negociat les condicions laborals dels docents, i «ens trobam davant incògnites sobre cóm es distribuiran els horaris i les plantilles: les activitats presencials amb cita prèvia en horari de matí i horabaixa; la presencialitat de tots els docents, que ha estat anunciada a partir del 19 de juny amb la possibilitat de fer torns i d’ampliació de les tutories presencials individuals». Aquestes són qüestions que afecten directament les condicions sociolaborals del professorat i que, per tant, han de ser negociades en els àmbits pertinents. Així cóm es distribuirà la feina telemàtica i també de manera presencial. No s’aborda tampoc el tema de com es durà a terme la necessària regulació del teletreball.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.