algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
20°

El Consell de Mallorca presenta un recurs a la sentència pel rescat del túnel de Sóller

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous recurs a la sentència dictada pel Jutjat del Contenciós Administratiu número 3 de Palma que el passat mes d’abril va declarar nul el rescat de la concessió del túnel de Sóller. La institució insular exerceix el dret legal a la interposició de recurs a la sentència originada per la demanda presentada per l’empresa Globalvia, antiga concessionària d'aquesta infraestructura, i en demana la revocació, deixant-la sense efecte.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures basa el recurs en el fet que el rescat es va fer en favor de l'interès públic perquè tota la ciutadania pogués gaudir de manera lliure i gratuïta del túnel.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, sosté que «des del respecte pel pronunciament del jutge, el rescat es va dur a terme en benefici dels veïns i veïnes de la Vall de Sóller i de tots els municipis del seu entorn» i considera que «ha quedat sobradament demostrat que ha suposat un avantatge per als residents de la zona i de tota l'illa de Mallorca. I amb aquest convenciment ja vàrem dir fa setmanes que ho continuaríem defensant davant dels tribunals i és el que hem fet avui».

L’escrit d’apel·lació destaca que el rescat de la gestió del Túnel, i la consegüent gratuïtat del servei, es fonamenten en l’interès general i que l’elevat cost de les tarifes del peatge (la més cara de tot l'Estat) anava en perjudici de l'interès públic.

El recurs estima que defensar el manteniment del peatge en base a considerar la carretera del Coll de Sóller com a alternativa viària al Túnel suposa una evident discriminació respecte de les altres carreteres de l’illa, ja que presenta un recorregut més costós, contaminant i en pitjors condicions.

El rescat del túnel de Sóller es remunta al 28 de desembre de 2017. El Consell de Mallorca va rescatar la infraestructura abonant 16,3 milions d’euros i l’empresa va obrir un procés judicial reclamant 31 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.