algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 12.82°
18°

Educació repartirà 1.000 targetes de prepagament per a famílies vulnerables sense beca

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca repartirà 1.000 targetes, carregades amb 100 euros cadascuna, per a famílies en situació vulnerabilitat que no disposin de beca menjador.

Així ho ha acordat aquest divendres el Consell de Govern, que també ha autoritzat una nova recàrrega de les 6.152 targetes ja emeses per als beneficiaris de les beques menjador, segons ha informat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa.

Les targetes per a famílies sense beca es començaran a lliurar a partir del 15 de maig, una vegada identificats els beneficiaris. Es dirigeixen a famílies que hagin experimentat una sobtada baixada d'ingressos econòmics amb motiu de la crisi.

El Govern ha detectat diversos casos de famílies que han sofert reduccions d'ingressos d'aquest tipus, que «en molts casos compromet fins i tot la possibilitat d'adquirir aliments i altres productes de primera necessitat». Per aquest motiu, la Conselleria d'Assumptes Socials va començar a cercar possibles solucions.

La distribució de les targetes es farà en els centres educatius. Els requisits per a accedir a aquesta ajuda són no disposar de cap altra font d'ingressos procedent d'activitat laboral, subsidi o prestació del sistema de garantia d'ingressos, i no ser beneficiari d'una beca menjador en aquest curs.

Nova recàrrega de les targetes de beca-menjador

Precisament, el Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres la tercera recàrrega de les targetes moneder per als beneficiaris de les ajudes de menjador escolar. La recàrrega serà de 100 euros i per tant suposa una inversió total de 625.000 euros. L'import correspon a tot el mes de maig i s'aplicarà en dues recàrregues quinzenals.

Les targetes es van lliurar a l'alumnat beneficiari dia 30 de març carregades amb 60 euros, però s'han anat carregant a mesura que s'allargava l'estat d'alarma. Es poden utilitzar en establiments de venda d'aliments.

Amb les quatre aportacions que s'han fet fins al moment, s'hauran invertit gairebé 1,7 milions d'euros entre les Conselleries d'Educació i d'Assumptes Socials. Hi ha 5.453 beneficiaris a Mallorca, 434 a Menorca, 251 a Eivissa i 14 a Formentera.

Chromebooks per a reduir la bretxa digital

D'altra banda, la Conselleria d'Educació ha informat aquest divendres al Consell de Govern sobre la contractació de dispositius digitals i llicències per a garantir que l'alumnat en situació econòmica vulnerable pugui seguir les classes per Internet.

En concret, s'ha informat de la compra dels primers 1.229 dispositius Chromebook a través de dos contractes per via d'emergència, per un import total de 407.787 euros. En total es preveu arribar a comprar gairebé 3.000 dispositius, que es repartiran als centres educatius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.