algo de nubes
  • Màx: 12.72°
  • Mín: 7.77°
12°

El GOB Menorca recorda que les torres de Son Bou «no es poden reformar ni ampliar»

El GOB de Menorca ha considerat aquest dilluns que les dues torres que s'alcen en primera línia de la platja de Son Bou «no han complert mai» les condicions de la llicència que se'ls va donar i han dit que «si l'edifici no és legal, no es pot reformar ni ampliar».

Els ecologistes han enviat recentment un escrit a l'Ajuntament d'Alaior a través del qual adverteixen dels «potencials incompliments» que es detecten. «Aquest escrit se suma al que es va enviar fa dos anys i que mai ha tengut resposta», han assenyalat.

L'entitat ha recordat que ja va advertir el febrer de 2018 que la llicència de principi dels anys setanta s'havia donat condicionada a uns paràmetres que permetien construir un màxim de 5.000 metres cúbics i l'edifici té 93.000 metres cúbics.

Des del GOB han explicat que en els expedients antics mancada documentació. El Govern va fer una cerca en el Col·legi d'Arquitectes de les Balears i va trobar que el projecte cita que la finca de Son Bou tenia 100 hectàrees, amb el que es va dir que potser els hotels sí que havien observat els paràmetres màxims de la llicència, ha apuntat.

No obstant això, els ecologistes han indicat que la realitat registrada dels terrenys on es troben construïdes les dues torres demostren que la propietat va segregar dues parcel·les, amb data de 19 de novembre de 1971 (deu dies abans de la llicència) de 9.430 metres quadrats cadascuna, sense mantenir vinculació registral amb la finca originària matriu.

«Amb tot això, s'aprecia un incompliment doble de la llicència, tenint en compte que no es van respectar els paràmetres establerts ni tampoc la condició del projecte de comptar amb una parcel·la de 25.060 metres quadrats», han manifestat.

D'altra banda, el GOB ha remarcat que hi ha altres condicionants de la llicència que «semblen no haver-se observat» i que l'organització ha inclòs en els seus escrits dirigits a l'Ajuntament. En concret, l'obligació de depurar les aigües residuals per al seu ús per a reg, així com la prohibició de tirar a la mar cap mena de residus.

L'entitat ecologista ha subratllat que també es va escriure a l'Ajuntament per a demanar comprovació respecte a les obligacions que el Codi Tècnic d'Edificació marca per a edificis que es volen reformar. Aquesta norma exigeix unes fonamentacions d'entre 14 i 30 metres de profunditat per a edificis com les torres de Son Bou.

En aquest punt, han recordat que el projecte presentat per Meliá manté l'actual, però preveu un 20 per cent d'ampliació entre les dues torres. L'autorització turística que tramita el Consell de Menorca queda sempre supeditada al fet que es tracti d'edificis legals. «Aquesta certificació urbanística és competència de l'Ajuntament», han assenyalat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.