algo de nubes
  • Màx: 12.03°
  • Mín: 7.77°
12°

Suspenen el judici contra Paula Rotger per unificar la causa

El Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma ha suspès aquest dilluns el judici que s'havia de celebrar contra Paula Rotger, la treballadora de l'Aeroport de Palma que va denunciar a un Guàrdia Civil per discriminació lingüística, fet que va suposar que pocs dies després un individu que es va identificar com a fill de Guàrdia Civil li rompés el cotxe al mateix aparcament de l'aeroport i l'agredís verbalment.

El Jutjat ha decidit unir ambdues causes en una (la de Paula Rotger i la del seu agressor). Fins ara s'havien tramitat procediments separats, amb denúncies creuades, en les quals acusador i acusat s'intercanviaven els papers. Aquesta circumstància provocava que el denunciant hagués de declarar com a testimoni per uns fets pels quals està investigat en un altre sumari, on no té obligació de declarar.

Per això, s'unificaran els procediments i si les respectives acusacions continuen endavant, tots dos s'asseuran com acusats en el mateix judici. L'home imputava a Paula Rotger un delicte de coaccions lleus, mentre que la defensa de Rotger, que exerceix el lletrat Josep de Luis, qualifica els fets com un delicte d'odi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xebel·li, fa mes de 4 anys

Promeses incomplides de dia 12 de Febrer del 2020.
De la premsa del dia.
"El delegado del Gobierno en Baleares, Ramón Morey, ha defendido este viernes la "sensibilidad" de la Guardia Civil respecto a la "identidad lingüística de Baleares", y ha añadido que la "implicación" del coronel jefe, Alejandro Hernández Mosquera, es "absoluta" en esta cuestión.
El delegado del Gobierno defiende la 'sensibilidad e implicación' de la Guardia Civil con el catalán.

"Se ha cuestionado la sensibilidad del cuerpo respecto a la identidad lingüística de Baleares. Nada más lejos de la realidad", ha declarado Morey durante su intervención en la celebración de la Patrona de la Guardia Civil, en la Comandancia de Palma.

Con un discurso bilingüe, el delegado se ha mostrado "consciente" de la intención del cuerpo de "mantener e implementar acciones de sensibilización y conocimiento del catalán para que los guardias civiles se puedan adaptar más rápidamente al entorno social, cultural y lingüístico de las sociedades y pueblos de las Islas".

Valoració:0menosmas
Per nina, fa mes de 4 anys

Si hi ha qualcun emigrat que no es vol adaptar ni viure en pau amb els naturals de ses illes que torne a sa terra d´origen. Els colons supremacistes ací no són benvinguts. Que practiquen sa forma de fer en altra part d´espeña, que potser allí seran més ben vistos.

Valoració:0menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

@ Contact .- Si m'ho permets, només afegiré que tot el que fem per na Paula, serà també fer-ho per nosaltres. Només així ens en podrem sortir ben lliurats tots.

Valoració:3menosmas
Per I tant, fa mes de 4 anys

"Ya lo decía Tácito: El esclavo siempre termina hablando la lengua de su amo". Se ve que los conquistados (1429), también hablan la lengua del invasor. Y lo pregonan urbi et orbe a cada momento. Aixi Anam.

Valoració:-5menosmas
Per Balearium, fa mes de 4 anys

Vaya teatro...algunos no saben como hacerse oir....

Valoració:-6menosmas
Per Se jutja el "crim" de ser catalanoparlant, fa mes de 4 anys

Esper que aquesta reunificació de les causes favoresqui a Paula, i que el judici sigui un judici de veritat i no una pantomima pet condemnar la, com hem vist que ha passar amb els presos polítics catalans i actualment, amb el judici al Major Trapero i a la plana major dels Mossos d'Esquadra, que apunta en la mateixa direcció.

Valoració:8menosmas
Per Bubota, fa mes de 4 anys

Per educació, el que ve a viure aquí, ha d'aprendre la nostra llengua, i si no ho vol fer, allà ell. Que es foti!

Ja ho deia bé Tàcit: "L'esclau sempre acaba parlant la llengua del seu amo". I nosaltres no volem amos. Estau molt mal avesats, i això se vos s'acaba.

Valoració:7menosmas
Per Contact, fa mes de 4 anys

Que una ciutadana, teòricament amb drets i llibertats, sigui perseguida per parlar en català i per intentar fer prevaldre les normes (d'ús de la llengua) i que a damunt li trenqui el cotxe el fill d'un guàrdia civil és una situació que ha de ser denunciada arreu i s'ha de donar tot el suport jurídic i mediàtic a na Paula perquè això és una vulneració flagrant de l'estat democràtic.

Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente