cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

En menys de 48 hores se sabrà si els pacients aïllats a Son Espases pateixen el coronavirus

En menys de 48 hores se sabrà si els pacients aïllats a Son Espases pateixen el coronavirus. | dBalears/Arxiu

Els resultats analítics dels quatre membres de la família britànica aïllada a l'Hospital de Son Espases per un possible cas de coronavirus se sabran en el termini d'un o dos dies, segons ha avançat el cap de servei de Medicina Interna del centre hospitalari, Javier Murillas, en una roda de premsa.

Murillas ha explicat que tot just aquest dissabte s'han enviat les mostres a Majadahonda seguint el protocol establert. De moment, el cap de Medicina Interna ha confirmat que el pare ja no presenta símptomes d'un possible cas de coronavirus, la mare i la filla petita tampoc, però la filla major, de deu anys, sí que ha donat positiu en les proves de la grip tipus B.

En una roda de premsa a l'Hospital Són Espases, la consellera de Sanitat, Patricia Gómez, la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, el cap de Virologia del centre sanitari, Jordi Reina, i Javier Murillas, han relatat com s'han succeït els fets en les últimes 24 hores.

Va ser el pare de la família, un home de 46 anys, qui va escriure un correu electrònic en una xarxa d'alertes europees, que està connectada amb el Ministeri de Sanitat, per tal d'explicar que després d'haver estat en contacte, des del 25 al 29 de gener, amb un francès diagnosticat amb coronavirus, havia patit molèsties en el sistema respiratori i febre. En el mail també relatava que tant la seva dona com les seves filles «no s'havien trobat bé durant aquests dies».

En rebre el missatge, el Ministeri de Sanitat es posa en contacte amb el Govern per a activar l'alerta per possible cas de coronavirus. En el mateix correu, l'home detallava que es dirigia a Son Espases, amb la qual cosa, segons han explicat Font i Murillas, quan va arribar a Urgències «el personal sanitari ja estava avisat i va actuar seguint el protocol establert».

No obstant això, la resta de la família, la dona i les dues filles, eren a la casa familiar. Fins allí es va desplaçar una ambulància del 061, que les va recollir i les va traslladar a Son Espases. «En cap moment, cap dels quatre va tenir cap contacte amb cap pacient», ha assegurat Murillas.

El doctor Jordi Reina ha confirmat que durant el reconeixement a les quatre persones es va comprovar que l'home ja no tenia símptomes, i la dona i la filla de set anys tampoc. No obstant això, la major de 10 anys, que tenia febre, va donar positiu en grip B.

«Tots romanen aïllats en dues habitacions, cadascuna amb un adult i una de les menors, en aïllament en la planta de malalties infeccioses», ha detallat Reina, qui ha matisat que, malgrat que hagin desaparegut els símptomes en l'home, pot tractar-se d'un cas de coronavirus. «En aquest cas estaria en la fase de curació», ha recalcat.

L'aïllament a Son Espases és l'estàndard, segons els facultatius sanitaris, però se li afegeix protecció facial i una bata impermeable. Si els resultats donen positius, es contactaria amb les persones amb les quals hagi pogut estar l'home, ja que des de França a Mallorca va viatjar amb avió.

En el cas que donés negatiu, Reina ha explicat que s'hauria de repetir una segona prova per tal de corroborar el resultat. «Fins llavors tindrien prohibit viatjar i hauran de romandre a casa», ha dit.

Tant la consellera de Sanitat com la resta de responsables presents han agraït el «treball intens» del personal sanitari i ha recomanat que, si alguna persona pot estar infectada per coronavirus, contacti «com més aviat millor» amb el 061.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.