nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

El Govern obrirà expedient sancionador a Ryanair per cobrar l'equipatge de mà

El Govern obrirà expedient sancionador a Ryanair per cobrar l'equipatge de mà perquè considera, segons ha assegurat aquest dijous el director general de Consum, Fèlix Alonso.

Per part seva, Facua-Consumidors en Acció està remetent denúncies contra Ryanair davant 17 autoritats de consum autonòmiques, en les quals sol·licita que imposin «multes milionàries a l'aerolínia per la pràctica il·lícita de cobrar per dur equipatge de mà». L'associació considera «un greu desistiment de funcions» que quinze mesos després de les denúncies que va presentar l'organització davant els ministeris de Foment i Consum no s'hagin emprès actuacions contra l'aerolínia.

Davant això, el director general de Consum ja ha comunicat aquest dijous a l'associació que obrirà expedient sancionador a Ryanair, segons ha informat Facua. Aquest dimecres, el jutjat Mercantil número 13 de Madrid va condemnar a Ryanair a retornar 20 euros a una passatgera la que va obligar a pagar per a volar amb el seu equipatge de mà.

Davant això, l'aerolínia va remarcar que la sentència «no afectarà la política d'equipatge de Ryanair, ni en el passat ni en casos futurs». La justícia considera «abusiva» la mesura de Ryanair sobre equipatges de mà, ja que «retalla els drets que el passatger té reconeguts» en la Llei Nacional del Transport i «genera un greu desequilibri de prestacions entre les parts contractants en perjudici del consumidor».

Segons ha detallat Facua, fins a novembre de 2018, els passatgers de Ryanair podien anar a l'embarcament amb un embalum de petites dimensions i un altre de fins a 10 quilos. Però des d'aquesta data, la companyia cobra per aquest segon equipatge, que obliga a lliurar en les taules de facturació. Només eximeix d'aquest cobrament extra i permet dur tots dos en cabina als usuaris que compren els seus bitllets amb la tarifa d'Embarcament Prioritari, que suposa un preu afegit de sis i vuit euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.