algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Mallorca es manifestarà contra la sentència als líders independentistes aquest diumenge

Arran de la sentència del Tribunal Suprem espanyol en què condemnen el govern de l'1-O, la presidenta del Parlament català i els presidents d'Òmnium i ANC a penes d'entre 13 i 9 anys de presó, Mallorca sortirà novament al carrer com a mostra de rebuig.

Les concentracions de protesta contra la sentència al Procés ja s'han replicat arreu dels Països Catalans aquest dilluns. A Mallorca, milers de persones es varen acostat a les places de pobles i ciutats. Ara, s'ha convocat una manifestació per a aquest diumenge, 20 d'octubre, a les 18 hores que sortirà de la Plaça del Mercat de Palma (davant del Tribunal Superior de Justícia).

La sentència

La pena més alta correspon a l'exvicepresident del govern i líder d'ERC Oriol Junqueras, 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació absoluta.

El segueixen els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, amb penes de 12 anys de presó i 12 d'inhabilitació absoluta. A tots quatre els han condemnat per un delicte de sedició en concurs medial a més d'un delicte de malversació de fons públics.

L'expresidenta del Parlament català, Carme Forcadell, ha estat condemnada a 11 anys i 6 mesos de presó, i 11 anys i 6 mesos d'inhabilitació absoluta per sedició.

Els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull a 10 i 6 mesos de presó i el mateix temps d'inhabilitació absoluta també per sedició i malversació.

Per la seva banda, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, a 9 anys de presó per sedició i el mateix temps d'inhabilitació absoluta.

Per als altres tres exconsellers, Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila, que no estaven en presó preventiva, els han condemnat a penes menors per desobediència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

@ Bale rarum, millor dit "seis en uno", ja m'entens, que no t'en enteres. Mallorca o sigui, els mallorquins es manifestaràn diumenge. No es diu res dels teus amics, que per cert a Barcelona vau punxar bastant,doncs l'any passat ereu 50.000 i aquest any heu arribat a la exitosa xifra de 10.000. La projecció és de que l'any que ve podreu fer vacances (espero que fora de casa nostra).

Valoració:0menosmas
Per balearium, fa mes de 4 anys

Mallorca??? más bien 4 iluminados que no representan al pueblo mallorquin.

Valoració:-7menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Som un sol poble, i la manifestació del diumenge a Palma ha de ser multitudinària. Que l´estat espanyol s´assabenti que el poble català no està sol i que hi ha una munió de gent a ses ïlles que se sent més identificada amb els catalans que no pas amb la venjança espanyola que ens vol agenollats i empresonats i no ens vol deixar decidir el nostre futur amb un estat propi que també hi serien ses ïlles si així ho volguèssin, el país valencià si ho volgués, la Catalunya nord, la franja, etc. Visca els països catalans.

Valoració:13menosmas
Per Dir NO, fa mes de 4 anys

Hi serem!

Valoració:9menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 4 anys

Mallorca?
Toda?
Uy, cuánta gente!

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente