muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

L'Impost turístic finançarà actuacions de millora a 125 hectàrees de paisatge forestal

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria de Medi Ambient i Territori a encarregar a l'empresa pública Tragsa les actuacions de millora de 125 hectàrees de paisatge forestal del bosc públic de les Balears.

Segons ha informat la portaveu del Govern, el projecte està dotat d'un pressupost de 620.125 euros i el termini d'execució finalitza el 30 de novembre del pròxim any. L'objectiu és «adaptar els boscos públics al canvi climàtic a fi d'augmentar la seva resiliència davant l'escalfament global, alhora que es procura multiplicar la seva capacitat de capturar CO2, a fi d'optimitzar els serveis ecosistemàtics que proporcionen, especialment com embornals de carboni».

Amb les actuacions es pretén dur a terme treballs silvícoles en boscos d'utilitat pública propietat del Govern i situats a Mallorca, on es concentren el 96 per cent de les muntanyes d'utilitat pública propietat de la Comunitat.

Més concretament, les actuacions que es pretenen dur a terme és esbrossar i aclarir les masses forestals en punts estratègics per a la prevenció d'incendis forestals, la faixa auxiliar existent de prevenció d'incendis forestals i aplicar un tractament silvícola per a millorar les masses forestals consistents en podes d'aclarits, entre altres.

Cartografia hàbitats terrestres

D'altra banda, el Consell de Govern també ha autoritzat la Conselleria a encarregar a l'empresa pública Tragsatec la cartografia dels hàbitats terrestres de Balears per un import de 699.838 euros, que serà aportat per ITS i el termini d'execució serà de 24 mesos.

El treball de cartografia se cenyirà a la superfície coberta per hàbitats naturals i semi naturals, atès que és susceptible d'albergar un tipus d'hàbitat d'interès comunitari (HIC). Aquesta superfície s'estima que és d'unes 230.000 hectàrees.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.