algo de nubes
  • Màx: 11.84°
  • Mín: 7.77°
12°

La CGT denuncia el Consell per les escòries en l'autopista de Llucmajor a Campos

La CGT del Consell de Mallorca interposa una denúncia davant la Inspecció de Treball de les Balears, per presumpte incompliment de les obligacions en matèria de prevenció de riscos laborals per part del Consell de Mallorca, en l'ús d'escòries potencialment tòxiques, i la seva manipulació per part dels treballadors, en la construcció de l'autopista Llucmajor-Campos.

Aquest dimecres, la CGT, a través dels seus delegades de prevenció de la Secció Sindical de CGT al Consell de Mallorca, ha interposat una denúncia davant la Inspecció de Treball, si
delegació de les Balears, pels fets següents:

1. Falta de Pla específic de prevenció de riscos de l'obra de l'Autopista, més enllà del genèric de 2014. Aquest pla és essencial i especialment important amb la introducció de l'ús d'escòries procedents de la incineradora, i la seva manipulació per part dels treballadors de l'autopista. Ens consta que el servei de Coordinació en matèria de salut contractat pel CIM a l'empresa GRUSAMAR ascendeix a 218.567,33 euros, però desconeixem quines activitats es van cobrir en els quatre primers mesos de l'obra.

2. Els treballadors no varen comptar amb els corresponents equips de protecció, ni amb la informació referent a això, fins el 12 de juny passat, dia en què la CGT va sol·licitar per escrit informació al CIM. A partir d'aquest dia pel que sembla es va subministrar elements bàsics com ulleres, mascaretes i guants, però per llavors els treballadors havien estat exposats, més de quatre mesos, a la potencial toxicitat d'aquests materials, sense cap tipus de protecció.

3. En l'actualitat no ens consta que el Consell de Mallorca hagi publicat resultats de proves pròpies d'anàlisi de les escòries, ni que aquestes hagin estat prèviament tractades en compliment de la normativa vigent, per eliminar de les mateixes els elements tòxics, com metalls pesants o substàncies orgàniques. Només sabem que les entitats ecologistes sí que han realitzat analítiques de les mateixes, amb resultats molt preocupants, per a la salut de les persones i del medi ambient. Per això vàrem sol·licitar a la Inspecció de Treball que, en l'exercici de les seves funcions, delimiti les responsabilitats i estableixi les mesures de protecció i prevenció de riscos laborals que siguin pertinents en aquest cas i paralitzi les obres si ho considera necessari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 4 anys

Es ben hora que els funcionaris i caps dels departaments que informen favorablement aquestes barbaritats, deixin de tenir protecció politica i els polítics ( inexperts i sense plaça fixa) deixin de donar la cara per ells.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente