algo de nubes
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 8.69°
18°

L'ASM acusa la Delegació del Govern espanyol de voler «silenciar la concentració contra el Borbó»

162285
@TomeuFigueral

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca acusa la Delegació del Govern espanyol d'actuar per «silenciar al màxim les protestes contra Felipe de Borbón ahir davant el Palau de l'Almudaina». Si l'any passat l'ASM va sol·licitar situar-se al carrer Palau Reial i la policia els va «encaixonar» a la plaça de la Seu, enguany, que han reclamat l'espai de davant les escales de la murada, «ens ha arraconat al carrer del Mirador de la Seu dins un recinte tancat amb barreres».

«No només això, sinó que ahir la policia, de forma arbitrària i sense cap base legal, tractant-nos com a súbdits sense els mínims drets i no com a ciutadans en exercici del dret de manifestació, ens va requisar el megàfon del servei d'ordre, amb el perill que això va suposar de cara al bon funcionament del mateix, així com xiulets i botzines, i ens van llevar els pals de les banderes mentre que els van permetre al grupuscle borbònic. Igualment ens van obligar a mostrar-los la nostra pancarta, amb l'eslògan "MADRID ENS ROBA. INDEPENDÈNCIA!", abans de tornar-nos-la», han denunciat.

Malgrat tot, l'ASM es congratula per l'èxit de la concentració, on els manifestants, una vegada més amb un comportament cívic exemplar, varen reivindicar la llibertat dels presos i exiliats polítics, entre ells el cantant mallorquí Valtònyc, el dret a decidir i el retorn del museu Saridakis al Palau de Marivent. «La policia ens va requisar els elements acústics però no van poder silenciar les veus dels manifestants ni evitar l'exhibició d'estelades», han explicat.

L'actuació de la Policia espanyola «no ha fet més que demostrar que l'expressió lliure de la ciutadania preocupa, i molt, a Felipe de Borbón quan fa acte de presència a Mallorca, i ens encoratja a no afluixar en la denúncia de la pèrdua de llibertats als Països Catalans d'ençà del discurs del 'a por ellos' del cap de l'Estat espanyol», ha conclòs l'Assemblea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Sistema francès de col·laboracionisme, dit Govern de Vichy.

Valoració:0menosmas
Per marbosch, fa mes de 4 anys

La policia fa ja un temps que s'ha tornat a convertir en una policia política, al servei del règim i per protegir els estaments més alts atemorint el poble amb repressió i lleis fetes ad-hoc a tal fi (Exemple la llei mordassa).

Valoració:3menosmas
Per Som molts més dels que ells volen i diuen., fa mes de 4 anys

I no hi érem tots!

Valoració:6menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Si li surt mala lletra és per culpa de la pedra de sota, que és botoruda. I fins i tot li canviarà l'idioma,

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente